FZZZ: Prilika za zapošljavanje osoba iznad 40 godina

Federalni zavod za zapošljavanje je 5.5.2014. godine, na svojoj internet stranici (www.fzzz.ba), objavio Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja sticanja prvog radnog iskustva.
Jedna od mjera u okviru tog programa jeste i Sufinansiranje zapošljavanja teško zapošljivih osoba – Vaučer za posao, koja je namijenjena osobama dobi iznad 40 godina, bez obzira na radno iskustvo i stepen obrazovanja, a koje su prijavljene na evidenciju najmanje 24 mjeseca.
Predviđeno je zapošljavanje 600 osoba iz ove ciljne grupe, a FZZZ će poslodavcu mjesečno refundirati uplaćene obračunate obavezne doprinose za sufinansiranu osobu i troškove ishrane i prevoza, a sve u iznosu od po 490 KM u trajanju od šest mjeseci.
Budući da do danas nije zaposlen broj osoba predviđen ovom mjerom, pozivamo osobe iz ove ciljne grupe, kao i zainteresirane poslodavce, da posjete našu internet stranicu http://www.fzzz.ba/projekti/programi-zapoljavanja-2014 , lokalni opštinski biro ili kantonalnu službu za zapošljavanje i informišu se radi eventualnog učešća.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close