FutsalNogometSport

Futsal selekcija BiH: Ivo Krezo odabrao igrače za kvalifikacije

Susreti se igraju u Zenici

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 29. januara do 1. februara biti domaćin turnira grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Susreti će biti odigrani u Areni Zenica, a pored naše selekcije na turniru će učestvovati još Škotska, Švicarska i Turska.

“Želimo da se plasiramo u glavnu rundu i povećamo koeficijent reprezentacije, kako ubuduće ne bismo igrali preliminarnu rundu. Smatram da smo kvalitetniji od naših protivnika i da ćemo ostvariti dobre rezultate“, kaže selektor Ivo Krezo i dodaje:

“Ekipa će početi pripreme 25. januara, ali mi se već spremamo za turnir. Trudimo se da se što bolje upoznamo sa protivnicima i spremimo se na najbolji način. Jesmo favoriti, ali sigurno je da se ne smijemo opustiti ako želimo da ostvarimo naše ciljeve.“

Ivo Krezo je na pripreme za turnir pozvao sljedećih 16 igrača:

Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Denis Isanović (Salines), Ivan Ivanković (Zrinjski), Mario Aladžić (Mostar SG Staklorad), Dejan Pavlović (Mostar SG Staklorad), Srđan Ivanković (Ekonomac Kragujevac, Srbija), Bilal Jelić (Mostar SG Staklorad), Mirko Hrkać (Mostar SG Staklorad), Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad), Anel Radmilović (Centar), Josip Bošković (Zrinjski), Darko Milanović (Salines), Darko Raguž (Zrinjski), Andrijano Dujmović (Zrinjski), Amel Handžić (Centar), Elmin Prošić (Centar).

Sportsport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close