NogometSport

Futsal: Reprezentativci BiH okupili se u Zenici, sutra protiv Makedonije

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru NSBiH u Zenici i počela pripreme za prijateljski dvomeč sa Makedonijom

Selektor Boro Matan smatra da će ovo biti dobra provjera za naše najbolje malonogometaše.

“Ovo nam je prvo okupljanje poslije kvalifikacija. Odigrat ćemo dvije utakmice protiv Makedonije koja je u posljednje vrijeme ostvarila nekoliko dobrih rezulata i bit će to kvalitetna provjera za nas. Nakon toga slijede nova okupljanja i mi praktično već sada počinjemo pripreme za naredni kvalifikacioni ciklus”, kazao je Matan.

Osvrnuo se selektor i na spisak reprezentativaca.

“Ovaj put smo pozvali uglavnom igrače koji su nastupali u prošlim kvalifikacijama, ali popis je širi. Pratit ćemo i druge momke i iz naše lige, ali i iz inozemstva. Tokom godine ćemo obaviti zahtjevne pripreme, svi će dobiti priliku da pokažu kvalitet i zasluže poziv i za zvanične utakmice”, dodao je.

Reprezentativci su večeras obavili trening u Areni Zenica.

Kapiten Nijaz Mulahmetović raspoložen je dočekao ovo okupljanje.

“Lijepo je što smo se ponovo okupili nakon decembarskih kvalifikacija i raduje nas što smo opet zajedno. Pred nama su dvije prijateljske utakmice sa Makedonijom koje ćemo nastojati što bolje da iskoristimo i da vidimo na čemu smo nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Makedonija je kvalitetna selekcija kojoj je malo nedostajalo da se plasira na veliko takmičenje. Uglavnom su sastavljeni od igrača iz Železarca koji je ove godine naprvio zavidne rezultate u Futsal kupu. Mi ćemo dati sve od sebe da odgramo što bolje i ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Mulahmetović.

Prvi meč između BiH i Makedonije na programu je sutra u 18 sati u Areni.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close