FUP kategoričan: Nema krivičnog djela na ‘pedofilskoj’ Facebook stranici!

– Ukoliko Federalna uprava policije identifikuje obilježja krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom FBiH ili zaprimi prijavu, postupit će u skladu sa svojim nadležnostima – kazali su iz FUP-a

Federalna uprava policije još uvijek nije pokrenula bilo kakvu istragu u vezi pedofilske Facebook stranice koja je uznemirila javnost u regionu, piše novinska agencija Patria (NAP). Naime, kako je za NAP rečeno iz FUP-a oni će ukoliko uoče obilježja krivičnog djela ili ako dobiju prijavu pokrenuti istragu?!

– Ukoliko Federalna uprava policije identifikuje obilježja krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom FBiH ili zaprimi prijavu, postupit će u skladu sa svojim nadležnostima – kazali su iz FUP-a.

Podsjećamo da je na stranici “Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih Škola” u proteklim danima objavljeno na stotine fotografija razgolićenih djevojčica iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Iz hrvatske policije već je potvrđeno da je istraga u toku, što nije slučaj u BiH.

Također i iz Ministarstva sigurnosti BiH jasno je rečeno da je riječ o krivičnom djelu što je potvrdio za NAP Samir Rizvo, pomoćnik ministra sigurnosti.

– Ovdje se radi o cyber kriminalu i osoba koja je skupljala ove fotografije počinila je krivično djelo. Policija bi trebala provesti istragu o ovom slučaju – kazao je Rizvo.

I mnogobrojni stručnjaci potvrdili su da je riječ o kriminalu, ali očito ga Dragan Lukač, direktor FUP-a još nije uočio.

(Nap.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close