France Football prognozirao: Zmajevi prolaze grupu

Eminentni i svjetski poznati fudbalski list France Football analizirao je učesnike grupe F Svjetskog prvenstva u Brazilu, tj. Argentinu, Bosnu i Hercegovinu, Nigeriju i Iran. Francuzi prognoziraju da će Zmajevi proći grupu, ali će se zasutavit u prvoj rundi nock out faze, dakle osmini finala.

”Po prvi put u svojoj (mladoj) historiji, Bosna i Hercegovina će se naći na završnom turniru Svjetskog prvenstva. Ima li šta gore nego započeti svoje putovanje u Brazilu nego u grupi sa Argentinom! Oprezno, ekipa vođena Safetom Sušićem u Brazil ne dolazi na turistički izlet”, stoji u početku analize.

Igrač na kojeg treba obratiti posebnu pažnju je očekivano Edin Džeko, ”sa svojim deset golova u kvalifikacijama bio je nabolji strijelac svog tima i jedan od najboljih u Evropi”. Međutim, France Football se odlučio za drugog igrača koji će imati ključnu ulogu, a to je Miralem Pjanić.

”Kristalno je jasno da je Romi doniovu novu dimenziju pod vodstvom Rudija Garcije, nalazi se na listi želja PSG-a u narednom prelaznom roku, mnoge oči će biti uprte u njega tokom takmičenja i imat će želju da odigra dobro na svom prvom Mundijalu”.

Kao slabu tačku našeg nacionalnog tima France Football je izabrao ograničen igrački kadar. ”Bosna i Hercegovina se može posmatrati kao tim sa pravim blokom teškim za probiti i vrlo efikasnim sa svojim ubitačnim duom Džekom i Ibiševiće, međutim tokom kvalifikacija Sušić je koristio samo 24 igrača. Ekipa će se u Brazilu osloniti na spomenuti tandem, ukoliko se jedan povrijedi ili bude u lošijoj formi, Bosna može biti itekako oslabljena”.

Od ostalih učesnika iz naše grupe Nigerija i Iran će svoje takmičenje prema ovom renomiranom listu okončati još u grupnoj fazi, dok će Argentina ispasti u četvrtfinalu.

(SCsport)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close