Foto/Video: U Općini Visoko potpisani ugovori za dodjelu plastenika

Nakon više uspješno realizovanih projekata u partnerstvu sa humanitarnom organizacijom World Vision i ove godine je pokrenut “Projekat podrške plasteničke proizvodnje na području općine Visoko”.

U mjesecu junu zaključen je Ugovor o implementaciji projekta između Općine Visoko i World Vision-a, provedena je procedura za odabir korisnika i danas se pristupilo potpisivanju tripartitnih ugovora (Općina Visoko, World Vision i korisnik).

Implementacijom ovog projekta dodijelit će se 14 plastenika, te na taj način finansijski pomoći 14 socijalno ugroženih porodica sa područja općine Visoko.

Prioritet prilikom odabira korisnika su imale porodice čiji su članovi nezaposleni ili imaju veoma niska primanja, kao i porodice sa djecom ili članovima sa posebnim potrebama.

Obzirom na uspješnu implementaciju ovog Projekta, Općina Visoko i World Vision će dogovoriti projektne aktivnosti i za naredni period.

Za Magazin plus govorili su: Amra Kurbegović, koordinatorica World Visiona BiH, Suada Koljenović, šefica odsjeka za privredu Općine Visoko i Azra Planinčić, jedna od dobitnica plastenika.

 

 

 

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close