FOTO: Predškolska ustanova “Behar” posjetila Poštu, Vispak i PS Visoko

U bosanskom starom gradu Visoko jučer (četvrtak, 20.02.2014. godine) bijaše posebno veselo i živo. Mnogo šarenila, odapetih osmijeha i razigranih koraka djece iz Predškolske ustanove “Behar” koja, u okviru redovnih odgojno-obrazovnih aktivnosti, posjetiše JP Pošta Visoko, Vispak d.d. i Policijsku stanicu Visoko.
Već u deset sati Visoko bijaše bogatije za pedeset mališana iskrenih i čistih srca, koje u JP Pošti Visoko dočeka ljubazni domaćin Ibrahim Garib sa svojim zaposlenicima. Ugodan i poučan razgovor sa djecom obogaćen bijaše raznolikim dječijim pitanjima i radoznalim pogledima. Poštar, pismo, pošta, adresa – sve to dječici prijatni upravnik Ibrahim tanahno objasni. I, na koncu, pripremljena pisma, kao iznenađenje roditeljima, djeca predadoše teti za šalterom.
Teška srca rastasmo se od ovih prekrasnih ljudi, te se zaputismo ka tvornici dječije radosti, ali i radosti odraslih, Vispaku. Velika fabrika ispunjena ljudima još većih srca na čelu sa gospođom Sanidom Burić, još su jedna nota u predivnoj simfoniji današnjih događanja. Kroz razgovor i kratak film o Vispaku djeca se upoznaše sa ovom fabrikom, a ukusne čokoladice i ostali slatki asortiman ih uvjeri da je riječ o jednoj od najvećih tvornica u našoj zemlji.
Sve dječije želje gospođa Sanida je ispunjavala, te nas je, onako zanimljivo obučene, provela i kroz proizvodni pogon – kroz srce ovog velikog tvorca dječije sreće.
Rastasmo se i od fabrike gdje slatkiši stanuju i uputismo se, u pratnji gospodina Midhata Balte, koji nam je sve vrijeme osiguravao nesmetanu realizaciju naših aktivnosti, i u Policijsku stanicu Visoko.
Djeca radoznala i vesela, prijatni domaćini, zanimljiva komunikacija i policijska oprema oduševili su naše mališane. A kako bi doživljaj bio još i veći, gospodin Midhat, uz pomoć kolege Elvedina Fišeka, pokaza nam opremu i objasni šta to policajci rade i kolika je važnost i odgovornost policijskog posla.
I kao šlag na tortu, djeca se ‘izvozaše’ u pravom, pravcatom policijskom vozilu. Mnogo smijeha, sreće, pruženih informacija i ljubavi zaokružiše još jedan dan u životima naših mališana.
Zahvaljujemo se svima koji su podržali i ovu našu odgojno-obrazovnu aktivnost, koji pokazaše da su, uprkos profesionalizmu i kvalitetnom radu, pravi ljudi prije svega.
Veliko hvala, jer ova djeca su temelj naše budućnosti – stoga, pomozimo da naši temelji budu što čvršći i bolji.

Za pregled slika KLIKNI!

www.magazinplus.eu – Admir Džanko, direktor Predškolske ustanove “Behar”

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close