FOTO: Održana tribina na temu „Uloga pojedinca u lokanoj zajednici“

Sinoć je u prostorijama OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ u Donjem Moštru u organizaciji OU „BEDEM“ i partnerskih udruženja održana tribina na temu „Uloga pojedinca u lokalnoj zajednici“. Građani moštranskog kraja su i ovaj put pokazali interesovanje te uzeli aktivno učešće u pomenutoj tribini. Gost predavač ove tribine bila je predstavnica Općine Visoko, pomoćnica načelnice pri Službi za opću upravu, poslove mjesnih zajednica i inspekcijske poslove, gđa. Edina Ahmetović, a značajan doprinos dao je i prof. dr. Samir Omanović.
Na samom početku organizatori tribine su dali kratki osvrt na definiciju, ulogu, značaj i nadležnost jedinice lokalne samouprave i Statut Općine Visoko, dok je akcenat stavljen na ulogu mjesne zajednice kao obaveznog oblika mjesne samouprave putem kojih građani sudjeluju u odlučivanju o poslovima iz samoupravnog djelokruga i lokalnim poslovima koji neposredno i svakodnevno utiču na njihov život i rad.
Aktivno učešće su uzeli i prisutni vijećnici Općinskog vijeća Visoko čime je ova tribina dala odličan primjer zajedničkog učešća zakonodavne i izvršne vlasti općine Visoko i građana.

OU „BEDEM“ će nastaviti kontinuitet organiziranja tribina u cilju upoznavanja građana o značaju aktivnog učešća svakog pojedinca u društvenoj zajednici.

bedem_tribina-foto-09 bedem_tribina-foto-01 bedem_tribina-foto-02 bedem_tribina-foto-03 bedem_tribina-foto-04 bedem_tribina-foto-05 bedem_tribina-foto-06 bedem_tribina-foto-07 bedem_tribina-foto-08

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close