FOTO: Modni dizajneri oduševili publiku – Marko Feher Potkozarac pobjednik “Perwoll new generation”

Drugu večer 32. NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO obilježio je inovativni spektakl na modnoj pisti. Dom Oružanih snaga nakratko se pretvorilo u čudesan svijet u kojemu su uživali mnogobrojni ljubitelji vrhunske mode.
U svijet najnovijih make – up i hair trendova na samom početku večeri uveo nas je frizersko kozmetički studio TOUCH, koji je za svaku modnu reviju kreatora imao perfomans i priču za sebe.
Vrata magičnog modnog šarenila otvorila je nekadašnja Miss BiH, uspješna modna kreatorica Aida Vrabac koja se publici već dugi niz godina predstavlja pod brendom DeeDee Sparow. Nosivost kolekcije je tematika za koju se brend DeeDee zalaže što su prepoznale i brojne ljubiteljice nosivih modela koje su uzurpirale backstage kako bi stupili u kontakt sa Aidom Vrabac.
Uslijedila je potom modna revija afirmisane dizajnerice Senade Brković. Lepršavost, ženstvenost i miris proljeća su epiteti kojima se može opisati revija ove sjajne kreatorice. Prepunu salu Doma Oružanih snaga ispunila je neobičnim modnim opusom koji je tako karakterističan za ovu dizajnerku.
Pastelne boje torbi ovoga će ljeta biti potpuni hit. To nam je poručila novom kolekcijom Marija Perić. Jedinstveni pristup izradi nove kolekcije torbi ova dizajnerica dala je potpuno drugačiji značaj modnom asesoaru tako važnom za život jedne dame.
Nives Ćorić nam je predstavila kolekciju koja je na jednostavan način pokazala ljepotu ženskog tijela. Odjeća koja savršeno prati obline ženskog tijela njen su zaštitni znak a to je i druge večeri 32. NIVEA BH FASHION WEEKA uspješno dokazala.
Elegantna, suptilna i seksipilna kolekcija Blanke Zgonjanin nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ovu sedmicu mode definitivno ćemo pamtiti po njenim modelima. Gromoglasan aplauz poslije revije, samo je pokazatelj, koliko će Blankina kolekcija biti uspješna ove sezone.
Večer je završila takmičenjem mladih modnih dizajnera BiH. Komisija koju su sačinjavala eminentna imena iz svijeta modnog dizajna, izabrala je kolekciju modnog dizajnera Marka Fehera – Potkozarca iz Banja Luke kao najbolju kolekciju od pristiglih 200 za takmičenje. Talenat ovog modnog kreatora čije vrijeme tek dolazi prepoznali su modni stručnjaci koji su mu dodjelili ispred Udruženja manekena i modnih kreatora BiH novčanu nagradu od 1000 eura te besplatno sudjelovanje na narednom 33. NIVEA BH FASHION WEEK.
Neobična kolekcija modnog dvojca Lucije Vrljić i Maje Sabljić inspirisana svemirskim odjelima proglašena je za drugopasiranom, a treće mjesto na na takmičenju PERWOLL NEW GENERATION, zauzela je Marijana Pećanac.

fashion-week-00 fashion-week-01 fashion-week-02 fashion-week-03 fashion-week-04 fashion-week-05 fashion-week-06 fashion-week-07 fashion-week-Blanka-Zgonjanin-00 fashion-week-Senada-Brkovic

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close