Prevent Goražde – dvije godine poslije

Kontinuirani razvoj i zapošljavanje

Prevent je u Goražde došao 2007. godine kada je zaposlio 30 ljudi. Sa daljim razvojem u 2011. godini na ovoj lokaciji pokreće  proizvodnju autopresvlaka pri čemu je angažovano stotinjak ljudi, da bi kraj te iste godine dočekao sa 520 zaposlenika. Dalja dinamika zpošljavanja se nastavlja i u 2012. godini, kada je tokom cijele godine, svaki mjesec u prosjeku 40 ljudi dobivalo svoje radno mjesto.

Danas, Prevent na proizvodnoj lokaciji u Goraždu zapošljava preko 1100 radnika u tri proizvodne kompanije: Prevent Safetly, Prevent Goražde i Prevent Components.

Prevent Safety se bavi proizvodnjom zaštitne opreme, dok nova članica Grupacije, Prevent Components osnovana u novembru prošle godine, se bavi proizvodnjom plastičnih djelova za ručicu, za prestižni BMW. Ova mlada firma iako nedavno registrovana već ima 60 uposlenih.

„Mi stalno idemo naprijed i proširujemo naše poslovanje, a samim tim i ljudske resure. Cilj nam je da zadržimo mlade kadrove, odnosno kadrove na kojima će počivati budućnost grada”, ističe Haris Rahman, direktor Prevent Goražda.

Također, Prevent u Goraždu je u ovu godinu ušao sa novim projektom. Radi se o proizvodnji autopresvlaka za Volkswagen Golf Sportsvan. Preciznije, tekstile i kožne izvedbe autopresvlaka iz Goražda nalazit će se u nasljedniku sadašnjeg Golfa Plus.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close