FOTO: „Da se ne zaboravi“ – Kondžilo 2015.

Ekipe „Maurovići“ i „Deportivo“ pobjednici turnira u malom nogometu. Maratonac Amel Hindija prvi stigao na cilj, Ilma Omanović najbrža na 100 metara a Armin Nukić na 200 metara.

U toku vikenda 22. i 23. avgusta 2015. godine u Kondžilu – MZ Radovlje, održane XI sportske igre posvečene sjećanju na poginule borce – šehide ove mjesne zajednice.

Brojne sportske discipline koje je organizator, Savjet MZ, planirao za ove dane su uspješno realizovane ali i sam čin otvaranja igara sa bogatim kulturno-zabavnim programom privukao je pažnju posjetilaca.

Po prvi put u okviru ove manifestacije realizovan je i mini maraton za atletičere koji su istrčali dionicu od spomen ćesme u Radovlju do Kondžila i najbolji među njima bili su: Amel Hindija iz B. Mahale, drugi na cilj stigao je Meris Smajić iz Grajana sa malim izostankom u vremenu kao treći kroz cilj prošao je Hamza Jusufović iz Radovlja.

Udruženje strijelaca „20 juni 92“ iz Š. Hanova omogućilo je doista velikom broju zainteresovanih da pokažu sigurnu ruku i oštro oko, a najbolji među njima bili su: Fejzić Arman i drugoplasirani Valjevac Mirza, dok je treće mjesto pripalo iskusnom strijelcu Puščul Refiku.

U disciplini trčanja na 100 metara za naj mlađe naj uspješniji su bili Kerim Valjevac i Emira Berhamović dok su druga mjesta zauzeli Samin Meša i Ensara Softić.

100 metara za juniore i juniorke najbrže su istrčali Aldin Mahmutspahić i Ilma Omanović, a kao drugi na cilj stigli su Madžid Herceglija i Dženeta Jusufović.

Od seniora/ki u utrci na 100 metara najbrži su Armin Nukić i Emina Jusufović, dok drugo mjesto pripada Brkić Kenanu i Dženeti Jusufović.

U utrci na 200 metara juniori prvi kroz cilj prolaze Hamza Jusufović i Ilma Omanović a drugi Aldin Mahmutspahić i Mubera Berhamović, a kod seniora su Armin Nukić i Emina Jusufović a drugo mjesto pripada Brkić Kenanu i Ilmi Omanović.

Disciplina skok u dalj kod juniora pokazuje da ima potencijala u ovim mladim sportistima te bilježimo skok za prvo mjesto Mubere Berhamović od 186 cm, dok je Kerim Valjevac doskočio 176 cm.

Kod seniora se osjeti ta razlika te tako Semir Silajdžić doskoči 294 cm, a Emina Jusufović 211 cm.

U finalnim susretima kod nogometaša za juniore sastali su se ekipa „Deportivo“ protiv „Divova“ 2:0 i kod seniora „Maurovići“ protiv „Slatine“ 3:1 uz napomenu da je ukupno nastupilo 20 ekipa nogometaša od koji 6 u juniorskoj konkurenciji i 14 ekipa seniora.

Zahvaljujući vrijednim donatorima za one sa naj boljim rezultatima obezbieđene su i prigodne nagrade.

konczilo-2015-sportke-01

konczilo-2015-sportke-02

www.magazinplus.eu – Senad Goralija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close