Formirani klubvi poslanika u skupštini ZDK

Danas (08.12.2014.godine) je održan nastavak 1. (konstituirajuće) sjednice 7. saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Na početku zasijedanja poslanik Samir Lemeš koji to nije učinio na prvoj sjednici, dao je svečanu izjavu. Prema usvojenom dnevnom redu, na današnjoj sjednici formirani su klubovi poslanika konstitutivnih naroda i Klub ostalih.

Klub poslanika Bošnjaka broji 30 poslanika te je za predsjednika izabran poslanik Besim Avdić, a za zamjenika poslanik Midhat Delić. Za predsjednika Kluba poslanika Hrvata izabran je Damir Jukić. Klub ima dva poslanik pa je zamjenik Ivo Tadić. Klub poslanika Srba ima jednog člana Draženku Subašić koja je predsjednica kluba. U Klub poslanika ostalih koji ima dva poslanika za predsjednika je izabran poslanik Amil Buljubašić, a zamjenik je Edhem Fejzić.

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje (kao privremenog radnog tijela do donošenja Odluke o izboru radnih tijela Skupštine). Nakon ove tačke skupštinsko zasjedanje je prekinuto na prijedlog poslanika Faruka Hodžića, predsjednika kluba poslanika DF – Željko Komšić.

Naprijed navedenim Skupština kantona je obezbijedila uslove za provođenje postupka izbora delegata u Dom naroda Parlamenta FBIH.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close