NogometSport

Forbes: Cristiano Ronaldo najviše je zaradio od svih sportaša u protekloj godini

Oni su liga za sebe: Ronaldo, Messi i LeBron James najviše zaradili u protekloj godini

Zvijezda portugalske nogometne reprezentacije i Real Madrida Cristiano Ronaldo najviše je zaradio od svih sportaša u protekloj godini, objavio je američki magazin Forbes.

Portugalac je prošle godine zaradio ukupno 88 miliona dolara. Zanimljivo, Portugalac je tek drugi sportaš iz nekog ekipnog sporta na vrhu godišnje tabele od 1990. godine kada je Forbes počeo pratiti sportaše. Prije njega to je uspjelo tek legendarnom košarkašu Michaelu Jordanu.

Na drugom mjestu je Argentinac Lionel Messi koji je prošle godine od plaća, bonusa i reklama zaradio 81 milion dolara.

Iza dvojice nogometaša je i zvijezda NBA lige LeBron James sa 77 miliona dolara, a u TOP 5 se nalaze i teniser Roger Federer sa 67,8 miliona dolara, te košarkaš Kevin Durant koji je 2016. zaradio 56,2 miliona dolara.

Među 100 najbogatijih po zaradama iz 2016. samo su dvije žene i to dvije teniserke. Amerikanka Serena Williams drži 40. mjesto sa zaradom od 28,9 miliona dolara, dok je Ruskinja Marija Šarapova na 88. mjestu sa godišnjom zaradom od 21,9 miliona dolara.

Među 100 najbogatijih najviše je igrača baseballa, njih 26. Zatim slijede igrači američkog nogometa (21), košarkaši (18), te nogometaši (12).

sport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close