BiHPolitika

Fojnica: Iz automobila namamio psa, izvadio pištolj i upucao ga u glavu

U CENTRU GRADA

Uznemirujuća fotografija / Fojnica: Iz automobila namamio psa, izvadio pištolj i upucao ga u glavu

Članovi Udruženja za zaštitu životinja i okoliša “Fortuna” iz Fojnice objavili su na svom Facebook profilu fotografiju upucanog psa i iznijeli detalje o ovom gnjusnom zločinu koji se dogodio u centru grada.

“Sinoć u 21:40 h u strogom centru naše Općine Fojnica iz automobila je upucan pas. Čovjek je otvorio prozor, namamio psa, izvadio pištolj i direktno ga upucao u glavu. Zatim samo produžio”, napisali su uz fotografiju nesretnog psa.

https://www.facebook.com/udruzenjefortuna?ref=embed_post

Kako su dalje objasnili, po dojavi su došli na lice mjesta i zatekli užas.

“Po našem pozivu je također izašla veterinarska stanica i policija, nakon toga i Uprava policije. Urađen je detaljan uviđaj scene. Pas je nakon toga odvučen u veterinarsku stanicu i danas je na zahtjev tužilaštva odvučen na Veterinarski fakultet u Sarajevu na obdukciju. Ovaj put se iskreno nadamo da će onaj ko je napravio ovakav zločin, odgovarati za njega! Samo zamislite da se neko voza po gradu u večernjim satima i puca iz pištolja u naseljenom mjestu. To vam je dovoljan razlog za brigu i taj metak je mogao pogoditi bilo koga od vas”, upozorili su očajni članovi udruge te zamolili sve koji nešto znaju da pomognu da počinilac bude kažnjen.

Da stvar bude još gora, ovo nije prvi put da se ovako nešto dogodilo u Fojnici.

Na području ove općine već godinama traje ubijanje pasa lutalica, a Udruženje za zaštitu životinja i okoliša Fortuna godinama se trudi da se pronađu počinioci ovih stravičnih ubistava.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close