FK Sarajevo u odbranu titule kreće iz Travnika

Nova sezona BH Telecom Premijer lige počinje ovoga vikenda, a aktuelni šampion naše domovine, FK Sarajevo, u odbranu titule kreće iz Travnika.

Zbog koncerta Dine Merlina na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović – Hase” Bordo tim će svoju domaću utakmicu prvog kola domaćeg šampionata protiv Drine igrati u ponedjeljak na stadionu Pirota.

Koševski premijerligaš svoj evropski nastup okončao je već na prvoj prepreci, a izabranici Dženana Uščuplića eliminisani su od poljskog Lecha iz Poznana.

– Haris Duljević je napsutio igru u revanšu protiv Lecha, ali mi se nadamo da će on biti spreman za ponedjeljak. Manjih problema imamo sa Bekićem i Radovcem, ali medicinski tim me uvjerio da će oni biti spremni. Mi branimo nešto što je veliko. Tako ćemo se postaviti pogotovo u prvoj utakmici jer će liga ove godine biti teška s obzirom na to da ispada više klubova. Prošle sezone nas je na startu iscrpila Evropa, ove sezone biti će drugačije – rekao je Uščuplić.

O eventualnim promjenama taktike i formacije Uščuplić trenutno ne razmišlja.

– Mi igramo sa tri napadača. Oni koji kažu da igramo sa jednim ne poznaju fudbal. Da igramo sa tri napadača potvrdit će vam svaki fudbaler – osvrnuo se šef stručnog štaba FK Sarajevo na taktiku i formaciju koju on forsira.

– Moramo se vratiti u našu relanost. Moji fudbaleri nisu djeca i neće biti problema kada je riječ o motivaciji ekipe. Ne mogu biti zadovoljan igrom napadača u dvomeču protiv Lecha, ali igrali smo protiv ekipe koja ima itekako kvalitetnu defanzivu. Iz tog razloga se nismo uspjeli nametnuti u ofanzivnom dijelu igre – kazao je stručnjak Bordo tima.

Dvomeč sa Lechom sigurno je iscrpio pojedine fudbalere Sarajeva, ali Amer Bekić očekuje pobjedu protiv Drine na otvaranju novog šampionata.

– Ne očekujem laganu utakmicu, iako sezona tek počinje. Drina je neugodan protivnik, a mi igramo na gostujućem terenu iako smo domaćini. Sigurno je da pobjedom prvenstvo otvaramo na pravi način. Drina je u prošloj sezoni uzimala bodove na nekim teškim gostovanjima, gdje je malo ko očekivao, a mi smo zaboravili na Lech – istakao je Amer Bekić.

Mladi defanzivac Sarajeva Marko Mihojević je istakao da će se truditi da radi što bolje.

– Na meni je da radim i treniram, a na šefu je hoću li dobiti priliku. Barbarić i Stepanov su igrači od kojih se mnogo može naučiti – kazao je Mihojević.

Utakmica između Sarajeva i Drine igra se u ponedjeljak sa početkom u 17:30 sati. Cijene ulaznica za ovu utakmicu su: Tribina Istok – 4 KM, Tribina Zapad (natkrivena) – 8 KM. Karte će se moći kupiti u nedjelju u prostorijama FK Sarajevo, u oba Fan shopa, te na uobičajenim lokacijama u gradu, pored gradske Tržnice i na platou Skenderija.

(D. S./Faktor.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close