FK Sarajevo: Sarajevo za Bihać, Sarajevo za bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić”

Inicijativa za odigravanje humanitarne fudbalske/nogometne utakmice

Sarajevo za Bihać, Sarajevo za bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić”

Poštovani,

Rukovodstvo Fudbalskog Kluba Sarajevo, ponukano nedavnim tragičnim događajem u Bihaću kada je u potpunosti izgorjela kantonalna bolnica “Dr. Irfan Ljubijankić”, pokrenulo je inicijativu o odigravanju humanitarne fudbalske /nogometne utakmice na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu pod nazivom “Sarajevo za Bihać, Sarajevo za bolnicu “Dr.Irfan Ljubijankić”, a sve s ciljem prikupljanja finansijskih sredstava za njenu obnovu.

Ovim putem vam se zvanično obraćamo sa prijedlogom da se utakmica odigra između ekipe “NK Jedinstvo Bihać” i “Selekcije Sarajeva” – ekipe koja bi bila sastavljena od igrača iz sva četiri sarajevska kluba (Slavije, Olimpica, Željezničara, Sarajeva) – odigra u prvoj sedmici septembra na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u subotu, 07.09.2013. godine sa početkom u 20:00 sati. Radi se o vikendu, dan nakon utakmice reprezentacije BiH sa Slovačkom, u sedmici koja je slobodna od utakmica BH Telecom Premijer Lige BiH.

Organizaciju utakmice bi u potpunosti preuzeo Fudbalski Klub Sarajevo, a sav profit od ulaznica (nakon što se pokriju minimalni troškovi i plati PDV) bi bio doniran za obnovu kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Iskazana je i nada i želja da će svi koji budu učestvovali u organizaciji same utakmice dati svoj doprinos kada su u pitanju troškovi, kako bi što više novca od ulaznica završilo kao donacija bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”.

Nadam se da ćete podržati predmetnu inicijativu i uzeti učešće u ovom projektu koji ima za cilj pokazati da su fudbalski klubovi Sarajeva društveno odgovorni i korisni.

S poštovanjem,

Dino Selimović

Generalni direktor

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close