FK Sarajevo: Huliganima doživotno zabraniti dolazak na utakmice

Čelni ljudi Fudbalskog kluba Sarajevo osudili su izazvani prekid utakmice s Borcem i ponašanje pojedinih navijača, kao i kontinuiranu zloupotrebu pirotehničkih sredstava na utakmicama FK Sarajevo.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo, rukovodstvo i uposlenici kluba su u saopćenju naveči da se takvim ponašanje huligana “već duže vrijeme nanosi direktna finansijska šteta klubu koji već godinama živi na rubu egzistencije i opstaje zahvaljujući entuzijazmu i radu članova uprave, rukovodstva i uposlenika kluba, te podrške navijača i simpatizera kluba”.

“Klub očekuje da se zvanično registrirana udruženja navijača našeg kluba, i to “Udruženje Bordo prijatelji 1946.” (BP1946) kao i “Udruženje Navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo” (UNFKS), te svi istinski navijči i simpatizeri unutar grupe Horde zla oglase u vezi ovog nemilog i nesportskog događaja i oštro osude isti, te da se ujedinimo s ciljem iskorijenjavanja svakog oblika nesportskog i huliganskog ponašanja među svim navijačima i simpatizerima FK Sarajevo, bez kompromisa”, navodi se u saopćenju i dodaje da će FK Sarajevo protiv izgrednika podnijeti prijave za naknadu štete te poduzeti sve mjere da im se doživotno zabrane dolasci na domaće i gostujuće utakmice FK Sarajevo.

“Klub će podnijeti i prijave protiv više NN lica koji su upotrebom pirotehničkih sredstava na tribinama Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” u srijedu doveli do prekida i mogućnosti ulaska u teren huliganima. Dosta je!”, poručuju iz Fudbalskog kluba Sarajevo.

Podsjećamo, utakmicu Sarajevo – Borac Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH registrirala je službenim rezulatom 0:3, a Disciplinska komisija kaznila je FK Sarajevo s 8.000 KM i dvije utakmice bez prisustva publike.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close