Film “Krugovi” osvojio prvu nagradu na festivalu u Armeniji

Golubićev film govori o posljedicama junačkog čina i postavlja pitanje ima li junaštvo smisla, potiče li nas da činimo nova dobra djela i širi li se jedno humano djelo širi poput krugova. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Njemačkoj i Trebinju, prateći likove koji su, kao svjedoci događaja iz prošlosti, motivirani da donose odluke koje će im promijeniti živote.

Nebojša je svjedočio ubojstvu svog najboljeg prijatelja i suočava se s ubojicom, Haris svoj život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, a dug vraća riskirajući sve i pomažući ugroženoj ženi, dok sin jednog od ubojica postupno otvara put za nadvladavanje tragične prošlosti.

U filmu glume Leon Lučev, Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Vuk Kostić, Nikola Rakočević, Emir Hadžihafizbegović i drugi.

Osnovan 2004., Golden Apricot Yerevan Film Festival tradicionalno je posvećen temi “Križanje kultura i civilizacija”. U okviru ovogodišnjeg izdanja, od 7. do 14. srpnja, ugostio je 200 filmova od kojih je 90 prikazano u kategorijama natjecateljskog programa, “Igrani program”, “Dokumentarni program”, “Armenijska Panorama” i “Apricot Stone” (kratki filmovi).

Uz “Krugove” koji su osvojili glavnu nagradu, “Zlatnu marelicu”, u međunarodnoj igranoj konkurenciji “Srebrnu marelicu” osvojio je iranski “Parviz” Majida Barzegara, dok je Posebnu nagradu žirija dobio tursko-francusko-njemački film “Araf – negdje između”.
Nakon Festroia Film Festivala, Sundancea, Berlina, Wiesbadena, Barija i Sofije, armenska nagrada deveta je u nizu za taj film. Na Festivalu igranog filma u Puli bit će prikazan u sekciji manjinskih koprodukcija Nacionalnog programa.

Film “Krugovi” nastao je kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, a sufinanciran je sredstvima HAVC-a i Eurimagesa.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close