FILANTROPIJA: VGT OSIGURANJE MEĐU 16 NAJBOLJIH

FILANTROPIJA: VGT OSIGURANJE MEĐU 16 NAJBOLJIH

(Visoko, 23.10.2014) VGT osiguranje je jedina osiguravajuća kuća u BiH koja je izabrana među 16 kompanija finalista za nagradu DOBRO za filantropiju.

VGT osiguranje nominovano je od strane SOS Dječijih sela u BiH koji su na ovaj način izrazili zahvalnost VGT-u za značajnu podršku ovoj humanoj instituciji.

Pored podrške SOS dječijim selima, VGT osiguranje je uspjelo odgovoriti na mnoge potrebe u zajednici, posebno u saniranju posljedica nedavne katastrofe izazvane poplavama u BiH. Međutim, projekat na koji su najviše ponosni je stipendiranje preko 100 studenata do sada.

„Sama nominacija ali i izbor među 16 najboljih je samo potvrda našeg uspješnog rada na polju društvene odgovornosti“, rekao je Faris Njemčević, izvršni direktor Sektora za razvoj i investicije VGT osiguranja. „U budućnosti želimo slijediti one koji su bolji od nas u društveno odgovornim aktivnostima, ali biti i uzor drugima da se još više posvete pomaganju zajednice“, dodao je Njemčević.

 

Anterfile:

Donacija SOS-u i od svake PZO online police

Pored vrijedne donacije od 15.000 KM, VGT osiguranje SOS Dječijim selima dodatno donira 10% od svake prodate online police putničkog zdravstvenog osiguranja u 2014. godini.

VGT je prvi u BiH uveo moogućnost kupovine ove vrste police putem interneta i to po cijenama 10% nižim u odnosu na kupovinu redovnim putem.

VGT osiguranje posluje u sklopu VGT grupe, koja je u 100% domaćem vlasništvu, upošljava preko 400 radnika i ostvaruje ukupne prihode u iznosu većem od 30 miliona KM. U sklopu VGT grupe pored nekoliko preduzeća posluje REMIS kao vodeći bh. lanac tehničkih pregleda kao i VGT Broker jedna od najuspješnijih bh. brokerskih kuća.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close