FIFA odbacila žalbu: Šimuniću 10 utakmica kazne i zabrana pristupa brazilskim stadionima

Žalbena komisija FIFA-e odbacila je zahtjev Josipa Šimunića za pomilovanjem. Hrvatskom reprezentativcu potvrđena je suspenzija u trajanju deset utakmica plus zabrana pristupa stadionima u Sao Paulu, Manausu i Recifeu na kojima će tijekom Svjetskog prvenstva igrati nacionalna momčad. Dužnosnici HNS-a priznali su u srijedu da se vijest diplomatskim kanalima probila do Zagreba i da je tačna, premda još čekaju službeno obrazloženje Žalbene komisije, prenosi Jutarnji.

Šimunić je kažnjen zbog osebujnog načina proslave pobjede protiv Islanda u doigravanju za SP. Njegov performans pred maksimirskim sjeverom, kojim je animirao navijače parolom “za dom”, disciplinci svjetske nogometne organizacije protumačili su u prvostupanjskoj odluci kao veličanje ustaškog režima i zagovaranje nacionalne i vjerske netrpeljivosti. Na takve postupke FIFA odgovara tzv. politikom nulte tolerancije koja će u slučaju Josipa Šimunića značiti kraj reprezentativne karijere. 36-godišnji stoper se u Brazilu namjeravao oprostiti od kockastog dresa…

Šimunić se nije htio pomiriti s kaznom i angažirao je Davora Prtenjaču, hrvatskog advokata s njemačkom adresom, koji je dva mjeseca uvjeravao javnost kako će FIFA-i servirati argumente za ukidanje kazne. Dokazni materijal Šimunićeva advokata očito nije bio dovoljno uvjerljiv da bi natjerao šefove komisije Larryja Musendena (Bermuda) i Fernanda Mitjansa (Argentina) na ukidanje ili barem smanjenje kazne.

vijesti.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close