Ostali sportoviSport

Federalna Vlada osigurala 8,7 miliona KM za izgradnju i opremanje četiri sportska objekta

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta donijela odluke o usvajanju programa utroška sredstava „Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima“ s kriterijima raspodjele, utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu, u ukupnom iznosu od 8.700.000 KM.
Riječ je o izgradnji i opremanju sportskih dvorana i drugih sportskih objekata u Bosanskoj Krupi, Tešnju, Gračanici i Gradu Mostaru.
Za izgradnju i opremanje sportske dvorane Bosanska Krupa namijenjeno je 1.400.000 KM. Od ovog iznosa, za troškove izvođenja građevinsko – zanatskih radova biće izdvojeno 638.000 KM, za vanjsku kanalizaciju 32.000 KM, za elektroinstalacije 165.000 KM, te za mašinske instalacije 565.000 KM.
Drugi program odnosi se na izgradnju i opremanje sportske dvorane Jelah, a koju provodi Općina Tešanj. Od ukupno 300.000 KM, iznos od 200.000 KM predviđen je za troškove izvođenja radova, a 100.000 KM za troškove materijala.
Iznos od 500.000 KM namijenjen je za izvođenje završnih radova na vanjskom uređenju Privredno-kulturno-sportskog centra „Bazen“ Gračanica.
Četvrtim, danas usvojenim programom, predviđeno je izdvajanje 6.500.000 KM za izgradnju sportske dvorane Mostar i drugih sportskih objekata u Gradu Mostaru. Raspodjela sredstava vršit će se u skladu s općim i posebnim kriterijima.
Za svaki od ovih projekata, Federalno ministarstvo kulture i sporta će sa implementatorom potpisati ugovore kojim će se definisati rokovi implementacije i namjena sredstava, nakon čega će se vršiti uplata. Federalno ministarstvo kulture i sporta vršiće kontrolu namjenskog utroška sredstava na temelju dostavljenih izvještaja od strane korisnika, a po potrebi i neposredno kod korisnika sredstava.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close