Fed kup: Jasmina Tinjić predvodi reprezentaciju BiH

Jasmina Tinjić predvodi reprezentaciju Bosne i Hercegovine na turniru II grupe Euro-afričke zone Fed kupa, koji će biti održan od 16. do 19. aprila u litvanskom gradu Siauliai.

Osim Tuzlanke, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će Anita Husarić i Dea Herdželaš. Povodom nastupa u Fed Cupu u petak će biti održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti bh. reprezentativke, selektor Vojin Šukalo i direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

Uz reprezentaciju BiH na turniru nastupaju selekcije Egipta, Finske, Gruzije, Lihtenštajna, Crne Gore, Južne Afrike i domaćina Litvanije.

Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe, a nakon grupne faze po dvije najbolje reprezentacije iz obje grupe razigravat će za plasman u I skupinu Euro-afričke zone.

Preostale četiri reprezentacije igrat će za opstanak. Dvije ekipe plasirat će se u I skupinu, a dvije najlošije će ispasti u III skupinu Euro-afričke zone.

Na sutrašnjoj pres-konferenciji prisustvovat će i članovi muške teniske reprezentacije Mirza Bašić i Nerman Fatić koji će govoriti o pobjedi nad reprezentacijom Finske u 2. kolu II grupe Euro-afričke zone te pripremama i očekivanjima za meč 3. kola protiv Litvanije.

(fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close