Faruk Vražalić o nedolasku na okupljanje: Ne želim da reprezentacija ispašta

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se naredne sedmice uoči početka kvalifikacija za SP u Francuskoj.

Oslobođenje

Kako smo već pisali dolazak na okupljanje otkazali su Nebojša Grahovac i Faruk Vražalić, a desno krilo Fucshe Berlina za Oslobođenje govorio je o razlozima nedolaska na okupljanje.

– Ova odluka je lične prirode i nije upućena ni prema kome. Ovo je čisto moje razmišljanje. Ja sam čovjek kojem reprezentacija znači mnogo u životu i od kadetske selekcije nosim dres moje jedine domovine. Međutim, posljednje četiri godine stalno mijenjam klub i nikako da dostignem vrhunsku formu i ne želim da reprezentacija ispašta. Želim da se ustalim u ekipi, gdje sada imam problema sa minutažom, nakon nekoliko povreda i sigurno želim da prije svega sebi pomognem i zaigram na željenom nivou, kaže Vražalić, dodavši da se ne radi o oproštaju od reprezentacije, već samo o jednom propuštenom okupljanju u želji da se što prije vrati u pravu formu da bi mogao pomoći reprezentaciji.

– Državni tim neće ništa izgubiti, jer na poziciji desnog krila igra Muhamed Zulfić, koji sjajno nastupa u svom Dinamu i igra također na dva fronta, tako da će sigurno na pravi način odigrati mečeve protiv Slovačke i Bjelorusije. Moram još istaći da ovo nije novina, već da sam selektora o mojoj odluci obavijestio čim je objavljen spisak, riječi su Vražalića.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close