BiHPolitika

Fahrudin Radončić: SBB će glasati za smjenu Zvizdića, a Izetbegovića ću tužiti

Za početak septembra zakazana je sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi, prema ranijim najavama, državni parlamentarci mogli razmatrati izglasavanje nepovjerenja predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću.

Prema svim procjenama, smjenu će podržati sve opozicione političke stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH, ali i SBB koji je dio vlasti na državnom nivou. Ovu informaciju potvrdio nam je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, što u prijevodu znači da postoji većina u Zastupničkom domu PSBiH za izglasavanje nepovjerenja Zvizdiću.

“Svakako ćemo glasati za smjenu nesposobnog Zvizdića. On je, zajedno sa svojim stranačkim šefom praktično pokazao da se iza velike priče o evropskom putu BiH krije želja za golom familijarnom vlašću i njenim nastavkom i nakon 27 godina feudalnog trajanja”, rekao je Radončić.

Na pitanje da li su tačne spekulacije da njegov advokat već priprema tužbu protiv Izetbegovića zbog toga što je tvrdio kako je Radončić rekao da su rat u BiH započeli Bošnjaci i Alija Izetbegović, lider SBB-a je odgovorio da Izetbegović mjesecima prljavo i nemoralno javno laže i želi u interesu predsjedničke kandidature svoje supruge Sebije ukaljati njegovu ličnost, višedecenijsku borbu protiv velikosrpskog koncepta i veliki životni rezultat.

“Na kraju, on nemilosrdno gazi po šehidima iz moje najuže porodice u korist svojih obiteljskih dezertera i sakupljača ratnih donacija. Naravno da će imati priliku da svoje nemoralnosti dokaže na sudu”, zaključio je Radončić.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close