Facebook: Nova pravila privatnosti. Upravo sada

Facebook nove postavke privatnosti su tu, vi ih samo trebate uključiti. Uradite to, upravo sada. Iako možda mislite da ste svoj profil dovoljno zaštitili ipak bi bilo dobro da to još jednom provjerite.

Kako će izgledati nova pravila sigurnosti na društvenoj mreži Facebook vidjeli smo ranije ovog mjeseca, ali sada su alatke još više pojednostavljene i mogućnost zaštite privatnosti pojavljuje se na vašem profilu stalno. Svake minute. Uzmite kotrolu i izbrišite one fotografije za koje niste ni znali da postoje.

Sa ovim novim pravilima doći će do dvije velike promjene, a to su prečice i pojačana aktivnost oko detalja iz vaše prošlosti koji bi vas danas doveli u neugodne situacije. Bar Online.

Da biste uključili ove nove promjene kliknite dugme u gornjem desnom uglu, a Facebook nove postavke privatnosti su tu vi ih samo trebate uključiti. Uradite to, upravo sada. A iako možda mislite da ste svoj profil dovoljno zaštitili ipak bi bilo dobro da to još jednom provjerite.

Prođite kroz sve postavke i provjerite da li je sve onako kako biste željeli kada je u pitanju prikazivanje vaših fotografija, dijeljenje istih, ažuriranje postova i svega ostalog. Takođe možete provjeravati poruke od stranaca.

Sada su ovi alati na pravom mjestu i bodu nam oči, pa nema izgovora za neprovjeravanje i nepostavljanje sigurnosti na pravi način. Kliknite povremeno na zaštitu privatnosti da biste bili sigurni, jer je to jedini način zaštite vaše privatosti na ovoj društvenoj mreži.

 

 

Jedina potencijalna zabuna je razlika koja skriva fotografiju i netagovanje. Ako krenete u preuređivanje možete postaviti filter koji će tagovanu fotografiju pokazati samo vama, jer ako vam se ne sviđa to što vidite na fotografiji možete ju odmah ukloniti i na taj način poštediti se neugodnosti.
Imate novi posao? U novoj ste životnoj situaciji kad ne želite da vas breme prošlosti opterećuje… Izbrišite sve stare poslove, neka nestane vaše iskustvo sa fakulteta, raskidi. Sve su to datumi koji se nikad nisu dogodili.

Ako planirate pijančenje za novogodišnju noć pobrinite se na vrijeme da vam roditelji i dečko/djevojka ne vide sporne fotografije.

Načine za kontrolu vaše prošlosti i zaštitu fotografija već smo vam dali i ne dopustite da vam ova snažna alatka isklizne iz ruku i prođe neprimjećena. Imate mogućnost cenzure na svom profilu. Iskoristite to.

Ostavite samo fotografije koje vas prikazuju u najljepšem svjetlu, sa odmora i ugodnih druženja gdje niste čupavi ili sa razmazanom šminkom.

Facebook profil je samo vaš.

Ažuriranje ovih postavki je počelo širom SAD-a, a ostatk svijeta će svoje neugodne fotografije morati trpiti malo duže dok se i kod njih ne pojave ove nove postavke.

 

Tekst je preuzet sa gizmodo.com, prevod BUKA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close