European Youth Championship u Sarajevu

U Coloseum Clubu je jučer održana press konferencija povodom početka evropskog juniorskog prvenstva u bilijaru, European Youth Championship.

European Youth Championship je evropsko juniorsko prvenstvo u bilijaru na kojem će učestvovati neki od najboljih igrača iz cijele Europe do 19 godina. Takmičarski dio turnira će se održavati u Radon Plazi, dok će revijalni dio turnira biti upriličen u Coloseum Clubu.
Ovom prilikom Ramiz Turulja, predsjednik SBK Predator, je istakao važnost ovog i ostala dva turnira koji će se održavati u avgustu, a to su European Senior Championship i Eurotour Dynamic Bosnia by Hit Coloseum.
 
– Organizacija ova tri jako važna turnira značit će odličnu promociju kako Sarajeva tako i cijele Bosne i Hercegovine. Uprkos recesiji, zahvaljujući kompanijama kao što je Coloseum Club mi nemamo problema. Coloseum već dugi niz godina kao društveno odgovorna kompanija pomaže SBK-u Predatoru u realizaciji velikih sportskih događaja – rekao je on.
Gre Lenders, predsjednik EPBF-a je poručio da je prošlogodišnji Eurotour je bio jako uspješan
 
– Sretni smo što smo ovdje ponovo kako bi predstavili još dva velika turnira. Ukoliko sve prođe kako treba, Sarajevo će sigurno 2015. godine biti domaćin Evropskog takmičenja u bilijaru za muškarce i žene – izjavio je Lenders.
Thomas Overbeck, press oficir Evropske bilijarske organizacije, je iskazao radost povodom održavanja ovogodišnjih turnira u Sarajevu.
 
– Na takmičenju će učestvovati oko 1.000 takmičara iz 25 zemalja, a igrat će se na 20 stolova. Ove godine će se takmičenje moći pratiti i preko live streaming-a – kazao je Overbeck.
Na turniru će učestvovati ukupno 20 predstavnika iz Bosne iz Hercegovine koji će svoje vještine pokazati zajedno uz neke od najboljih juniorskih imena iz svijeta bilijara.
 
Pri završetku ovog turnira svi ljubitelji ovog sporta moći će uživati u praćenju još dva najvažnija bilijarska događaja, European Senior Championship i i Eurotour Dynamic Bosnia by Hit Coloseum.
Ulaz na turnire je besplatan.
 
avaz.ba
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close