EURO 2016. Španija i Švicarska ovjeravaju vizu za Francusku? Crnogorci se nadaju fudbalskom čudu

Utakmicama 9. kola u grupama C, E i G večeras se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

U Grupi C selekcija Španije će ugostiti Luksemburg protiv kojeg je apsolutni favorit i pobjedom bi crvena furija osigurala nastup na EP. U istoj grupi Slovačka će istu stvar pokušati uraditi protiv Bjelorusije na svom terenu gdje bi pobjedom Slovaci osigurali drugu poziciju na tabeli dok bi Ukrajinci morali da se zadovolje baražom.

Vukčević optimista

Najviše uzbuđenja očekuje se u Grupi G gdje jer sve otvoreno. Lider, selekcija Austrije, koja je davno ovjerila prvo mjesto na tabeli i vizu za EURO, dosta opušteno će ući u gostujući susret protiv Crne Gore u Podgorici. Ovo je možda i šansa domaćinu da ostvari pobjedu koja bi ih uz (ne)mogući kiks Švedske u Vaduzu protiv Lihtenštajna, podigla na treću poziciju koja vodi u baraž, pa bi u posljednjoj utakmici kvalifikacija, na gostovanju u Rusiji, sami odlučivali o svojoj sudbini.

– Igramo protiv izuzetne ekipe. To su pokazali u našoj grupi gdje još nemaju poraz. Nijedna reprezentacija se nije naigrala na našem terenu, pa i kad su dolazili Englezi. Vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata, a to su tri boda koja će nas ostaviti u trci za baraž. Treba da odigramo strpljivo i pametno, najavio je duel s Austrijancima veznjak Brage Nikola Vukčević.

U međuvremenu će Rusija gostovati u Moldaviji koju nije uspjela pobijediti u Moskvi (1:1). S obzirom na to da imaju samo tri boda više od Crne Gore, eventualnim kiksom i Rusi bi s doveli u nezgodnu poziciju pred posljednji duel u svojoj grupe kada im u goste dolaze Jovetić i društvo.

Revijalni meč u Londonu

Grupu E bi trebao obilježiti duel Slovenije i Litvanije. Slovencima je potrebna pobjeda da obezbjede baraž, jer im je drugo mjesto postalo neuhvatljivo s obzirom na duel Švicarske i San Marina gdje pobjednik ne bi trebao biti upitan. Pobjedom bi Švicarci vizirali put u Francusku.

Rekreacioni meč, ako se ne desi veliko iznenađenje, trebala bi imati Engleska u Londonu protiv slabe Estonije.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close