EU juniorskom prvenstvu u bilijaru – Alen Muratović osvojio historijsku bronzu

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u bilijaru, koje se održava u Sarajevu, jedan od najboljih mladih igrača u našoj zemlji Alen Muratović ostvario je historijski uspjeh za Bosnu i Hercegovinu u ovom sportu.

Sedamnaestogodišnji Muratović je u disciplini devetke osvojio bronzanu medalju, prvo odličje za BiH u bilijaru u bilo kojoj kategoriji. Alen je u četvrtfinalu sjajnom i smirenom igrom bio bolji od Šveđanina Danijela Tanguta (Daniel Tangutt), aktuelnog evropskog juniorskog prvaka u disciplini desetka, rezultatom 8:2, a plasman u polufinale značio je i automatsko osvajanje jedne od medalja.

– Osjećam se zaista fenomenalno i ponosno. Drago mi je što se moj trud isplatio i što sam osvojio prvu medalju u biljaru za BiH. Još mi je draže što je uspjeh ostvaren pred domaćom publikom koja mi je pružala veliku podršku – kazao je Muratović kome je ovo posljednje takmičenje u junirskoj kategoriji.

U borbi za plasman u finale i osvajanje zlatne medalje Muratović je, nakon rovovske borbe,  izgubio od švicarskog igrača Danijela Šnajdera (Schneider) s 8:5.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close