EU – MONEYVAL saopćenje je obićno kurčeva davorija

Poruka svim bh. političarima:
Prestanite već jednom kurvat se sa lihvarima i protuhama međunarodne zajednice.

Evropska zajednica je KUPLERAJ mediokriteta, sitnih NIŠTARIJA što tuđim kurcem gloginje mlate.
Ako je “evropski put” BiH uslovljen “PRINCIPIMA” koji ne važe u istim tim zemljama, ako se ovdašnjim građanima prodaje “DEMOKRATIJA” iza koje se realizira strateška politika GETOIZIRANJA BOŠNJAKA, recite HVALA EVROPI – “ima izač”.
Osim toga, EU nema nikakvog interesa prema Hrvatima i Srbima niti u BiH a još manje u “matičnim im državama”, osim kao KURTONA – tampon zone između “civilizirane” Evrope i ISTOČNOG bloka, ma šta god da to značilo, ili straha od ruskog – pravoslavnog uticaja ili od islamskog svijeta.

Ta ista EVROPA: licemjerna, lihvarska, fašitička, itd…, nema moralno pravo a još manje kredibilitet da uslovljava BiH bilo kakvim “PRINCIPIMA”.
Radi se o klasičnoj antiislamskoj politici.
Primiti Hrvatsku, dati Srbiji bolji status – dvjema državama koje su izvršile agresiju na BiH uz blagoslov iste te Evrope (presude haškog tribunala neka pogledaju oni koji sumnjaju u naprijed izrečenu tvrdnju): nije ništa drugo nego nastavak iste te agresije “visokom politikom”.
Hrvati iz BiH imaju sva prava građana Hrvatske, sutra će to ostvariti i Srbi iz BiH kada Srbija ostvari evropske benifite – samo BOŠNJACIMA, muslimanima će ostati zatvorena vrata Evropske zajednice.
Kako to da su se “evropizirali” upravo oni koji su realizirali najokrutniji rat u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.
Kako to da je “ŽRTVI” i dalje suđena subina žrtve.

Kažite HVALA Evropi!

Plitkog pamćenja su oni koji se ne sjećaju izjave Merkelove i ostalih stranaka centra – da Turska nije dio evropske, kršćanske tradicije i da joj nije mjesto u Evropi. Nije mi toliko za Tursku ali to dovoljno govori kako gledaju na nas. Da nas je kojim slućajem 60 miliona kao Turaka i da možemo imati 60 zastupnika u EU parlamentu, za nas bi poruka bila ista.

Kada je riječ o BiH – nameću nam uvjete koji nisu u skladu s evropskim normama da ne bismo mogli ući u EU.

BiH se strateški UBIJA na očigled svijeta pod pokroviteljstvom Ujedinjeni Naroda, organizacije za evropsku sigurnost (OESS) pod štafetnom palicom Evropske Zajednice. Evropa ne mijenja svoju stratešku politiku prema BiH: od ranih 90-tih prošlog vijeka – odobravala je genocid nad muslimanima u kome su istovremeno učestvovale Srbija, Crna Gora i Hrvatska.

Neka izvoli gospođa EVROPA, ovdje bi se kolokvijalno kazalo – LAŠVANSKA KURVA podastrijeti argumentaciju koja ide u prilog tvrdnji da su “agresorske” države evropskije od BiH. Sve što se BiH spočitava sažeto je u rezultatima učinka evropeiziranih susjeda i dejtonskog sporazuma – luđačke košulje koju su strateški obukli BiH.

Budimo još precizniji – političke elite u BiH proizvela je gopođa Evropa.
Milione “pomoći” – donatorskih projekata u BiH realizirali su Vaši mediokriteti putem Vaših silnih vladinih i nevladinih institucija. I danas u BiH imamo bezbroj “PROJEKATA” kroz koje perete pare.
Strateški ste homogenizirali političke koncepte Hrvata i Srba kroz Dodika i Čovića, a strateški razvaljujete Bošnjake podgrijavajući bolesno liderstvo među političkim partijama Bošnjaka.
U jednom bh. filmu ima scena u kojoj lik kaže: “… drugi se jebu, a ti Muzafere se kupaj”.

Evropska zajednica je davno izgubila smisao i svrhu prvobitne ideje. Danas je to birokratska skalamerija mentalno dresiranih diletanata za legalno i legitimno bogaćenje bogatih – slamka za isisavanje i posljednje kapi krvi iz siromašnih.

Nema tu demokratije, a još manje ljudskih prava – to je žvaka za ludaka.

Bosna i Hercegovina ima dugotrajni kontinuitet multikulturalnosti i tolerancije nego bilo koja država EU.
To što na političkoj sceni imamo  “NUS PRODUKTE” međunarodne zajednice, jer je ista s političke scene BRISALA sve koji su bili šansa ove države (Dr. Nikola Grabovac i drugi), nije ništa drugo već strateški cilj EU da od BiH napravi eksperimentalni pokus s kojim će zastrašivati svoje članice, prijetiti drugima da bi im se mogla desiti ista sudbina.

Ali kako ima neke nadnaravne pravde – ko drugome jamu kopa sam u nju pada – pred EU je sva iskušnja koju je BiH prošla. Zabaviće se EU svojim nacionalistima do te mjere da će im BiH biti “poezija” u odnosu na ono šta je očekuje.

Nema Evropa niti pameti a još manje mehanizma da se odupre problemima u vlastitim redovima. Sve što čini i što može da čini jeste “kupovina vremena”, traženje odstupnice i krivaca za krah jedne dobre ideje koja je podrazumjevala da Evropska zajednica bude društvena tvorevina ravnopravnih građana i društvenih zajednica.
Davno je to prestale biti, i više nema nikakvih šansi da se koncept te politike spasi u trenutnom odnosu političkih moći.

Jedini zajednički problem  EU i BiH jeste BIROKRATSKI APARAT koji kancerogeno djeluje na sve društvene segmente. Radi se o serijskoj proizvodnji šabloniziranih, demagoških kadrova čija se vizija završava na vrhu sopstvenog nosa.

BiH, pa zašto ne reči i Evropi nedostaju kvalitetni KADROVI koji imaju iskustvenu viziju – pragmatičnog karaktera.
Neoliberalizam je individualistička ideologija, a mi živimo u jednom od najkolektivističkijih društava. ..
Ozbiljni kritičari, kojih ima u dovoljnom broju, trude se da pokažu da neoliberali imaju ili pogrešnu teoriju ili izvlače pogrešne političke zaključke, a ne da su oni naprosto zagovornici nečijih pojedinačnih interesa.

M.H. – magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close