Ivica Osim: Zukanović cijeli život igra za ovo, a sad mu se ispriječila birokratija

Džeko i ovaj mali Višća su odlično igrali – prokomentirao je za NAP Ivica Osim, jedan od najboljih bh. nogometnih stručnjaka, meč u kojem su Zmajevi sa 2:1 u St. Loisu savladali selekciju Obale Slonovače.

– Na početku utakmice smo napali, daleko, kod njihovog gola. Oni se nisu snašli, to je Pape dobro ocijenio i nismo im dali da se razvije njihova igra. Mogli smo i dati još koji gol – kaže Osim.

Prava pobjeda u pravo vrijeme, poručuje ovaj stručnjak, bit će snažna motivirajuća injekcija bh. nogometašima pred Svjetsko prvenstovo u Brazilu do čijeg početka je ostalo svega nekoliko dana.

Ako budu igrali na Mundijalu kako su bili razigrani u St. Louisu, za Džeku i ekipu ne bi trebalo biti većih problema.

– Igrali su ispravo, onako kao bi trebali uvijek da igraju. Vrlo dobra utakmica. Najbolje će doći igračima, ali i navijačima, da vide da sve ovo nije džaba. Sve je ovo dobro za dobru atmosferu – kaže Osim.

A, onda je osvrnuo i na slučaj Ervina Zukanovića, koji neće nastupati sa Zmajevima u Brazilu zbog istupa u medijima kojima je naljutio Nogometni savez, a nakon čega je Sušić odlučio da ga neće voditi u Brazil. Zukanović nije dobio na vrijeme američku vizu za prijateljske utakmice i kritikovao je Nogometni Savez BiH.

– Ma dobro, to je normalna rekcija od jednog ljutog momka koji je karakter. I dobro je da ima karakter. Dečka je to sigurno zabolilo dobro. Treba ga shvatiti. On čitav život igra da bi došao dovde, i kada je došao do vode, neko mu se ne da napiti. I sve zbog neke birokratije  – kaže Osim.

Za njega je Zukanović jedan od ponajboljih igrača, koji selektoru daje više rješenja. Uz to je, kaže Osim, odgovoran, iskusan, igra u odgovornoj ligi, a u Brazilu je mogao da bude rješenje za defanzivnog veznog i na lijevoj strani naše selekcije.

– Ovo što se njemu desilo sigurno je tragedija, ljudska. Neka se pitaju brate svi kako bi se oni ponašali da su to doživjeli što je doživio Zukanović – kaže Osim.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close