Ostali sportoviSportVisoko

Elvedina Muzaferija s novim timom priželjkuje plasman među 30 najboljih skijašica u Svjetskom kupu

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (21) priprema se za predstojeću sezonu, a trenutno se nalazi na švicarskom skijalištu Saas-Fee gdje će provesti naredne tri sedmice. Kako se i skijaška sezona približava, treninzi su dosta intenzivniji, a ostalo je i manje od pola godine do početka Zimskih olimpijskih igara. Elvedini će upravo nastup na Igrama biti glavni cilj i fokus u predstojećoj sezoni.

“Od ove sezone imam i novi tim koji se zove International Ski Racing Academy. Zajedno sa mnom je i pet djevojaka iz Slovenije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. Plan za narednu sezonu je da vozimo sve utrke Svjetskog kupa u brzim disciplinama”, rekla je Muzaferija u kratkoj izjavi za portal Klix.ba.

Elvedina Muzaferija na Svjetskom prvenstvu ostvarila najbolji rezultat bh. skijanja. Nakon Švicarske, Elvedina i ekipa idu na Hintertux glečer u Austriju gdje će boraviti dvije sedmice, a onda će početkom novembra trenirati u Americi. Prvu utrku imat će u Lake Louise početkom decembra, kada počinje Svjetski kup u brzim disciplinama. Kako je ranije i najavila, cilj ove sezone je da bude među 30 najboljih skijašica u Svjetskom kupu.

Klix.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close