Elektroprivreda BiH: Bez struje dijelovi Sarajeva, najteže u Zenici, Kaknju i Maglaju

Bez napajanja električnom energijom i dijelovi općina Tuzla, Čelić, Živinice, Lukavac, Srebrenik, Gračanica, Olovo i Teočak i druge općine

(AA)

U Sarajevskom kantonu, zbog poplavljenih elektroenergetskih objekata ili pristupnih puteva, bez snabdijevanja električnom energijom su od jutros dijelovi naselja Rajlovac, Rječica, Reljevo, Dobroševići, Ahatovići, Osijek, Bojnik, Mihaljevići, Paljevo, Kamenica i Svrake.

Struje nema u krugu Industrijske zone Pretis Vogošća, ali se tokom dana očekuje uspostava normalnog snabdijevanja.

Na području Zeničko-Dobojskog kantona veći broj elektroenergetskih objekata je zbog poplava isključen s napona. Najteža situacija je u Zenici, Kaknju, Visokom, Maglaju, Doboj Jugu i Varešu.

Na području Srednjebosanskog kantona najveći problemi u snabdijevanju električnom energijom su u Travniku i na području Vlašića.

Na području Tuzlanskog kantona preventivno je isključen jedan broj dalekovoda i transformatorskih stanica. Trenutno su bez napajanja električnom energijom dijelovi općina Tuzla, Čelić, Živinice, Lukavac, Srebrenik, Gračanica, Olovo i Teočak.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona bez napajanje električnom energijom je oko 1.050 kupaca na dijelu Općine Konjic.

Sve raspoložive elektromonterske ekipe su i dalje na terenu, saopćila je Elektroprivreda BiH.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close