Elektroprijenos BiH: Tri operativna područja tri entitetske granice?!

Upravni odbor Elektroprijenosa BiH 10. januara odlučio je, nakon zahtjeva iz Federacije BiH, kao jednog od akcionara, da sazove vanrednu Skupštinu kompanije za 12. februar ove godine u Banjoj Luci. No, na predloženi dnevni red reagovali su iz Republike Srpske, saznaje Oslobođenje iz izvora bliskih Evropskoj komisiji, a predsjednik Vlade RS-a Aleksandar Džombić 21. januara je predsjedniku UO Ibrahimu Čolakhodžiću uputio zahtjev za izmjenu i dopunu dnevnog reda predloživši kao drugu tačku razmatranje i usvajanje prijedloga izmjena i dopuna Statuta Elektroprijenosa BiH a.d. Banja Luka.

Iz RS-a, između ostalog, predlažu promjenu unutrašnje organizacije Elektroprijenosa i to tako da se sadašnje četiri organizacione jedinice, Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Mostar, svedu na tri Sarajevo, Mostar i Banju Luku. Ovakvu težnju predstavnici RS-a ne kriju još od 2008. godine.

– Granice između operativnih područja ne prelaze entitetske granice, stoji u prijedlogu izmijenjenog Statuta Elektroprijenosa BiH.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close