Ekskluzivne sportske izvedbe za novu Škodu Octaviju

-Predstavnici ŠKODE iz Mlade Boleslav posjetili su prošle sedmice Preventove proizvodne pogone u Zenici. Razlog posjete je početak serijske proizvodnje auto presvlaka za novu Škodu Octaviju.

„Uticaj negativne konjukture autoindustrije na Prevent je neizbježan i zahtjeva prilagođavanje ljudskih resursa, ali ovaj projekat će pomoći da se takav negativan uticaj umanji i zadrži preko 250 radnih mjesta“ ističe je Almir Jazvin, predsjednik Uprave Preventa u BiH te dodaje “ova saradnja će učvrstiti Prevent Zenicu kao dobavljača premium klase vozila za kupce poput Porschea, Audija te ekskluzivnih izvedbi Škode. Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovaj projekat diversificirali mrežu kupaca ali i tržište jer značajan dio isporuka ide i za Rusiju.“

Pored Zenice predstavnici Škode obišli su i proizvodne pogone Preventove kožare u Visokom, te se uvjerili u visoke standarde i kvalitet koji Prevent zadovoljava.

Nova Octavjia, na osnovu preliminarnih reakcija bi trebala donijeti dobre rezultate jer je smatraju najboljom Octavijom ikada. Planirana proizvodnja u Prevent Zenici iznosi 400 garnitura autopresvlaka dnevno.

Lider u proizvodnji automobilskih presvlaka, Prevent grupacija je partner renomiranih svjetskih proizvođoča automobila. Proizvodni pogoni u Bosni i Hercegovini predstavljaju većinski dio proizvodnje ove kompanije što pokazuje strateško opredjeljenje za razvoj bh. privrede. Prevent grupacija je vodeći bh. izvoznik, a pored kože i automobilskih presvlaka proizvodi kočione diskove, zaštitnu opremu, automobilske komponente i brodove.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close