Edo Popović: Majka mi je umrla od ALS-a, sve ove ‘celebove’ sa hladnom vodom šaljem u krasan k**ac

Hrvatski književnik Edo Popović komentarom na svom Facebooku osudio je novi globalni internetski fenomen ALS Ice Bucket Challenge. Popović na Facebooku piše da mu je majka umrla od ALS-a, te mu je zbog toga mučno gledati pretvaranje ove teške bolesti u reality cirkus.

Autor: index.hr

“Evo šta mi je na umu. Moja majka je prije godinu i pol umrla od ALS-a, strašne bolesti koja možda više nego ijedna druga razara i tijelo i psihu. Sve druge bolesti, naime, ostavljaju nadu izlječenja, ponekad jedva tinjajuću, kao u slučaju karcinoma, melanoma i sličnih bolesti, ali ipak – nada postoji.

No, ALS ne ostavlja nikakvu nadu – od dijagnoze čovjek ima najviše 4 godine vremena do posljednjeg udisaja i izdisaja. To je kao da se rađamo znajući točno kad ćemo umrijeti – teško breme za oboljelog i za njegove bližnje.

I sad gledam ove svjetske ‘celebove’ kako se polijevaju hladnom vodom kako bi, tobože, upozorili svijet na ovu bolest. Što se mene tiče – šaljem ih sve u krasan kurac. Gledajući taj cirkus, a pamteći posljednje dane moje majke, osjećam se kao da mi netko pljuje u lice. Ne znam, ideja je možda i dobra, ali je realizacija ogavna. I jednu tešku bolest su uspjeli svesti na ‘Zvijezde plešu'”, napisao je Popović.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close