Ostali sportoviSport

Džudista Harun Sadiković donio zlato za BiH i Univerzitet u Bihaću

Proteklog vikenda je u Rijeci održano džudo takmičenje u sklopu Evropskih Sveučilišnih igara EUSA koje su se ove godine održavale u Zagrebu i Rijeci. Na ovoj Univerzijadi, koja je proglašena najboljom do sada organizovanom, učestvovalo je skoro 5.000 takmičara sa 403 univerziteta iz 41 zemlje.

Bišćanin Harun Sadiković predstavljao je Bosnu i Hercegovinu i ujedno Univerzitet u Bihaću i u veoma jakoj konkurenciji osvojio prvo mjesto u kategoriji preko 100 kilograma i tako postao univerzitetski prvak Evrope.

Sadiković je na putu do finala redom rezultatima 10:0 pobjeđivao predstavnike Crne Gore, dva predstavnika Hrvatske (Univerziteti u Splitu i Zagrebu) da bi u finalnoj borbi iponom savladao ukrajinca Rudnyka Antona sa Univerziteta u Kijevu.

Osim Haruna, za BiH su medalje osvojili i Rijad Dedić (BURCH Univerzitet) – srebro te Selma Sejdinović (Univerzitet Tuzla) i Petar Zadro (Univerzitet Mostar) – bronzu. Univerzijada je zatvorena svečanom ceremonijom, a naredna se održava 2018. godine u portugalskom gradu Coimbri.

 

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close