Džanan Musa, najtalentovaniji bh. košarkaš

NAJBOLJI STRIJELAC EP-a ZA TV1

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila je veliki uspijeh na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Latviji. Osvojili smo osmo mjesto a najbolji strijelac Eurobasketa je bh igrač sjajni bišćanin – Džanan Musa, koji je obilježio proteklo Evropsko prvenstvo.

Mladi zmajevi obradovali su naciju, a većina medija im je počela pridavati pažnju tek nakon što su priredili senzaciju pobijedivši faforiziranu selekciju Litvanije i plasiravši se u četvrtfinale.

Dalje se nije moglo, Francuska je bila bolja ali je kao bomba evropskom košarkom prolomila vijest da je 15-godišnji Musa u utakmici sa Litvanijom ubacio 37 poena, uz po pet skokova i asistencija.

“Mi smo od prvog dana vjerovali u sebe , vjerovali da možemo da ostvarimo naš cilj. To smo na kraju i uradili. Sa svojom igrom sam prezadovoljan ali je to samo još jedan odsjaj rada u košarkaškom klubu Koš i naravno pripremama u reprezentaciji BiH“, kaže najbolji strjelac EP Džanan Musa za TV1.

Musa je u prosjeku bilježio 23.0 poena po svakom meču, imao 6.3 skokova i 3.3 asistencije. Prvi je i po broju pogođenih šuteva (7.2), te prvi po broju odigranih minuta (37.7). Nalazi se na prvom mjestu i po broju pogođenih slobodnih bacanja, te drugi po broju pogođenih šuteva za dva poena. Četvrti je po procentu šuta za dva poena, a također se nalazi i među prvih 15 po broju skokova.

“Naravno da mi imponuje i veoma mi je drago što sam napravio to što sam napravio. Ali želim da kažem da to nebi bilo moguće bez mojih suigrača. Koji su mi naravno pomagali u tome svemu“, priča musa.

Rođen je 1999 godine u Bihaću i nastupa za KK Koš iz Sarajeva kojeg vodi proslavljeni košarkaški AS Sejo Bukva.

Džanan Musa će i narednu godinu predvoditi kadete BiH  ali nema sumnje da će uskoro biti nosioc igre  A tima naše selekcije. Nema sumnje da se radi o izuzetno talentovanom košarkašu čije vrijeme tek dolazi.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close