Durex kreira prvi službeni emotikon za siguran seks

Durex, globalni lider među brendovima koji brinu o spolnom zdravlju i dobrobiti, pokrenuo je međunarodnu kampanju kojom poziva na stvaranje prvog službenog, međunarodnog emotikona koji će simoblizirati siguran seks, uoči 1. deckembra kada se obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.

Istraživanje koje je proveo Durex* otkriva da emotikoni igraju vitalnu ulogu u razgovorima mladih o seksu jer za 80% mladih od 18 do 25 godina jednostavnije je izraziti se korištenjem emotikona, a više od polovice ispitanika redovito koristi emotikone kada raspravljaju o seksu.

Njih 84% kaže kako im je ugodnije razgovarati o seksu pomoću emotikona. Sve više zabrinjava porast apatije prema prakticiranju sigurnije seksualne prakse s više od trećine ispitanika koji tvrde da ne brinu o sigurnom seksu. Daljnja istraživanja pokazala su da gotovo polovica ispitanih smatra kako HIV nikada neće pogoditi njih ili njihove prijatelje.

Potaknut tim rezultatima, Durex pokreće svjetsku kampanju kako bi pozvao na kreiranje službenog emotikona koji će predstavljati siguran seks, a za što je zadužena tvrtka Unicode. Takav će emotikon omogućiti mladima da prevladaju neugodnosti u raspravama o sigurnom seksu, potaknuti razgovor i podići svijest o važnosti korištenja kondoma u zaštiti od spolno prenosivih bolesti, uključujući HIV i AIDS.

Durex poziva ljude da koriste i dijele hashtag #CondomEmoji kao podršku sigurnom seksu. Durex se nada da će se milion korisnika odazvati pozivu tokom novembra, kako bi podrška bila zabilježena kao dio službene prijave kompaniji Unicode na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, 1. decembra 2015. godine.

Mark McCormack, viši predavač sociologije i jedan od direktora Centra za spol, rod i seksualnost na Univerzitetu Durham rekao je:

“Velik broj mladih ljudi stekao je svoje seksualno znanje kroz vlastite seksualne aktivnosti i pretraživanje Interneta. Uglavnom se osjećaju sposobnima raspravljati o sigurnom seksu u svojim romantičnim odnosima, no s novim ili potencijalnim partnerima prisutna je veća neizvjesnost. Njih 80% podržalo je ideju emotikona kako bi se rasprava o sigurnom seksu učinila lakšom i zabavnijom.”

Indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close