Dug Vlade ZDK prema RMK Prometu narastao na 900.000 KM

Dugovanja Vlade Zeničko dobojskog kantona prema preduzeću RMK Promet Zenica, po osnovu korištenja prostora u zgradi ovog preduzeća,dostigla su iznos od preko 900.000 konvertibilnih maraka, što je 18 mjesečnih rata, potvrdio je direktor RMK Promet,Mustafa Burek, izvijestila je RTV Zenica.
-Imamo razumijevanje za teškoće u punjenju kantonalnog budžeta i svjesni smo da je nemoguće odmah u cijelosti naplatiti ova sredstva,ali smo spremni na dogovor o načinu i dinamici izmirenja, pojasnio je Burek.
Prema njegovim riječima,uprkos svemu, RMK Promet je do sada uredno izmirivao obaveze prema državi, uključujući PDV,doprinose na PIO,obaveze prema dobavljačima i bankama,kao i plate za 43 zaposlena.
Vlada ZDK vlasnik je 60 posto dioničkog kapitala u RMK Promet.
Zvaničnici Vlade nisu juče bili spremni detaljnije govoriti o dugu prema RMK Prometu i mogućim rješenjima. Ministar privrede, Đemil Ugarak je potvrdio postojanje duga, ali, kako kaže,pare nisu u resoru na čijem je čelu.
Vlada je na posljednjoj sjednici razmatrala Informaciju koja tretira dostignuti dug po osnovu kirije prema RMK Prometu,ali bez konkretnog zaključka.

indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close