LifestyleShowbiz

Državno prvenstvo u LA plesovima: “Astorija” iz Sarajeva osvojila 10 medalja

Gradska arena Zenica

Državno prvenstvo u LA plesovima: “Astorija” iz Sarajeva osvojila 10 medalja u četiri kategorije 

U Gradskoj areni u Zenici u subotu navečer održano je Državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima, a najuspješniji plesni klub i ove godine bio je “Astorija” iz Sarajeva čiji su članovi osvojili deset medalja u četiri kategorije.

Plesni klubovi “Shadows” iz Zenice i Sandoval iz Tuzle osvojili su po osam medalja u pet kategorija. “Romantik” i “Ritam” po dvije, a DDC, “Habanera” i “Pro dance” po jednu medalju.

Članovi Plesnog kluba “Ritam” iz Srbca, Mia Milanković i Svetislav Savanović, ovogodišnji su prvaci u amaterskoj kategoriji i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na narednom Evropskom i Svjetskom prvenstvu u latinoameričkim plesovima.

Osim Mie i Svetislava Bosnu i Hercegovinu na Evropskom i Svjetskom takmičenju u latinoameričkim plesovima u kategoriji amatera predstavljat će i Minea Brekalo i Deni Alić iz Plesnog kluba “Romantik” Sarajevo.

U kategoriji Youth LA našu zemlju predstavljate će Mirza Bešić i Lejla Šačić iz Plesnog kluba “Astorija” te par Isidora Cvijetić i Živojin Suvajac, članovi kluba “Ritam” iz Srbca

Autor: Mi. K.

avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close