NogometSport

Čelik igra za opstanak u Premijer ligi, a Olimpic za čast

Zeničani u ovom susretu žele tri boda, kojima bi odradili lavovski posao kada je u pitanju opstanak, a posao im je olakšan jer Olimpic dolazi desetkovan povredama

Čelik igra za opstanak, a Olimpic, koji je već ispao iz Premijer lige BiH – za čast. Zeničani nisu u stanju kalkulisati, jer im u ovoj utakmici igraju samo tri boda. Uostalom, svaka utakmica Čelika je imperativ, pa tako i ova.

Poziv za Robijaše

– Otkako sam došao na klupu, dakle svih osam mečeva koje sam vodio, stalno smo pod pritiskom. Međutim, potvrdili smo karakter i kvalitet i vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača, koje ponovo poziv na Bilino polje, uspjeti savladati Olimpic, kaže Boris Pavić, trener zeničkog tima i dodaje kako sarajevski klub dolazi rasterećen.

– Unaprijed upisani bodovi su najteži, a Olimpic je izuzetno opasan. Imaju nekoliko dobrih pojedinaca i bit će jako teško. Ipak, vjerujem da su moji momci itekako motivisani i da će biti pravi i u ovom meču, jer znamo koliko nam je bitna ova utakmica.

Pavić smatra da će Čelik sa četiri boda i definitivno obezbijediti opstanak u Premijer ligi, koji je na početku proljeća izgledao tako daleko. Ipak, serija dobrih rezultata, te činjenica da crno-crveni nisu poraženi ovog proljeća, dovela je Zeničane u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini.

 Olimpic je izgubio šanse za opstanak, ali ne i volju - Čelik igra za opstanak u Premijer ligi, a Olimpic za čast
Foto: Damir ĆUMUROVIĆ: Olimpic je izgubio šanse za opstanak, ali ne i volju

– Vjerujem da će Široki i Mladost odigrati korektno u svojim utakmicama. Naravno, svi igramo za pobjedu, a naša računica kaže da smo sa četiri boda sigurni. To znači da već protiv Olimpica pravimo prvi korak ka ostanku, što nam je i konačan cilj. Došli smo na korak do ostanka u ligi i bilo bi sada šteta prosuti sve što smo uradili do sada. Ja vjerujem u fair-play, riječi su Pavića, koji na raspolaganju ima kompletan igrački kadar, pa samim tim i slatke muke, za razliku od Olimpica, koji je u igračkom rasulu zbog povreda.

Bevab na operaciji

Dino Bevab, naime, mora na operaciju meniskusa, dok su Muamer Svraka, Jovan Kojić i Damir Osmanković preskočili dva posljednja treninga zbog povreda i sigurno neće biti u kadru za današnji meč. Dejan Uzelac ima problema sa leđima, ali je uspio da izdrži sve napore i mogao bi biti spreman za susret u Zenici, pa će trener vukova Dragan Radović tek pred početak susreta moći odrediti početnu jedanaestorku.

Olimpic je remijem 3:3 u prošlom kolu protiv Mladosti izgubio i teoretske šanse za opstanak, ali u Zenicu ne putuje sa bijelom zastavom, već sa ciljem da do kraja sezone odigra pošteno, jer Premijer liga, poručuju to iz redova sarajevskog premijerligaša, to zaslužuje.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close