Drvoprerađivači iz BiH po četvrti put zaredom na sajmu IMM COLOGNE

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/ Agencija za promociju izvoza BiH – BHEPA, u partnerstvu i ko-sponzorstvu sa USAID-Sida FIRMA Project Bosnia & Herzegovina i Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO), organizirala je po četvrti put zaredom nastup bh. kompanija na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM COLOGNE.

Na sajmu IMM COLOGNE 2014, koji počinje 13. i završava 19. januara 2014. godine u Kelnu, pod sloganom Tradition for Future, u paviljonu Bosne i Hercegovine površine 210 m2 smještenom u hali 3.1 (segment Global Lifestyles), svoje proizvode predstavit će kompanije: GMP Kompani d.o.o. – Laktaši, Ingrat d.o.o. – Gračanica, Izazov d.o.o. – Kalesija, Malagić d.o.o. – Živinice, Morea d.o.o. – Kiseljak, Praktik d.o.o. – Vogošća i Wood Team d.o.o. – Ilijaš.

Inače, izvoz namještaja iz Bosne i Hercegovine u Njemačku konstantno raste i dostigao je 35% od ukupnog izvoza namještaja BiH u svijet, čineći Njemačku i u perspektivi našim najvažnijim izvoznim partnerom. Shodno tome, i sajam IMM COLOGNE predstavlja vodeću manifestaciju za promociju bh. namještaja u Njemačkoj i EU.

Odlični rezultati bh. prodajne agencije u Njemačkoj u 2013. godini

Bosanskohercegovački prodajni agent u Njemačkoj – firma NEA Trade GmbH je u toku 2013. godine, uz podršku USAID-Sida FIRMA projekta, uspostavio saradnju i potpisao pisma namjere sa 13 bh. proizvođača namještaja te otvorio izložbeno-prodajni salon u mjestu Muellheim a.d. Ruhr (u okolini Kelna, Njemačka) što je rezultovalo ostvarenom prodajom od oko 17 miliona KM. Izložbeno-prodajni salon u Muelheimu počeo je sa radom 10. maja 2013. s ciljem proširenja baze kupaca i povećanja izvoza namještaja iz Bosne i Hercegovine u Njemačku. Otvaranju salona prethodilo je osnivanje proizvodno-prodajne agencije za tržište Njemačke čiju je ulogu preuzela njemačka firma NEA Trade GmbH, inače dugogodišnja agentura za prodaju bh. namještaja na ovom tržištu.

Zahvaljujući svom iskustvu i razvijenoj mreži poslovnih kontakata u oblasti prodaje namještaja, NEA Trade zastupa bh. firme i upravlja novootvorenim salonom. Uspješan rad u prvih šest mjeseci postojanja i ostvareni rezultati su doveli do toga da zakup prostora za izložbeno-prodajni salon za narednu godinu u potpunosti finansira prodajni agent iz Njemačke, čime se još jednom potvrđuje uspješnost FIRMA projekta i obezbjeđuje samoodrživost ove aktivnosti u budućnosti.

ekapija.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close