Drugi dan visočke delegacije u Bursi (video/foto)

Novinarski izvještaj iz Burse preuzimamo od kolege Ismara. I drugi dan službenog boravka visočke delagacije bio je u znaku službenih susreta općinske načelnice Amre Babić s predstavnicima političkog i privrednog života Burse.

yenize-posjeta

Drugog dana službene posjete gradu Bursa u Turskoj visočka delegacija je upriličila niz konstruktivnih posjeta. Općinska načelnica Amra Babić je definitivno popularna u ovom dijelu svijeta, a dokaz za to su mnogobrojne riječi hvale uglednih ljudi iz različitih sfera života, te mnoštvo novinarskih ekipa koje pomno prate načelnicu Babić i visočku delegaciju u obilasku Burse i njenih općina. Za kratko vrijeme visočka delegacija sklapa izuzetno veliki broj kvalitetnih poznanstava i predstavlja Visoko na odličan način. Susreti ovakve vrste predstavljaju odličnu “sjetvu”, a na svima nama je da damo doprinos, da stvorimo pozitivan ambijent kako bi došlo vrijeme za “berbu plodova”.

Srdačan prijem u zgradi Općine Yenize upriličio je načelnik Hasan Aksu koji se zahvalio načelnici Babić na posjeti, uz želju za što skoriji ponovni susret.

Uslijedila je posjeta fabrici dječjeg namještaja Çilek. Članovi visočke delegacija su sa domaćinom Muharemom Çilekom obišli proizvodne pogone ovog giganta, gdje su se upoznali s načinom rada i proizvodnjom.

cilek-posjeta

Također, upriličena je i posjeta čuvenom međunarodnom sajmu namještaja i dekoracija MODEF EXPO u Inegölu.

inego2

Visočku delegaciju je primio i gradonačelnik Inegöla Alinur Aktaş, kojeg je načelnica Babić između ostalog upoznala sa svim bitnim stvarima koje se tiču općine Visoko, uz poziv da sa svojom delegacijom posjete naš grad. S druge strane gradonačelnik Aktas je istakao zadovoljstvo zbog posjete načelnice Babić, te rekao da su vrata njegove općine uvijek otvorena za BiH i da je spreman da nam pomogne u bilo čemu.

inegol1

Vrijedi istaći da se načelnica Babić u parlamentu Inegöla obratila prisutnim privrednicima koji se tu svakog mjeseca sastaju.

parlament-inegola

U drugom dijelu dana upriličena je posjeta pokrajini Bilecik (Biledžik) koja se smatra kolijevkom Osmanskog carstva.

biledzik

Gradonačelnik Biledžika Selim Yağci je u ugodnom razgovoru sa načelnicom i ostatkom delegacije izrazio želju da se njegova Općina pobratimi s Općinom Visoko, te da se prijateljske veze dodatno učvrste, a onda i da uslijedi uzajamna saradnja ovih dviju općina.

biledzik2

Također, zvaničnici SDA Visoko su upriličili sastanak sa predsjednikom AK partije (Stranka pravde i razvoja) za pokrajinu Bilecik. Inače, AK partija je vladajuća stranka u Turskoj na čijem čelu je premijer Republike Recep Tayyip Erdoğan.

Za ViPromo, iz Burse – Ismar Imamović

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close