-TopSLIDEBiHPolitika

Draško Stanivuković: Borba i dalje ostaje imperativ!

Stanivuković je trenutno na poziciji odbornika Skupštine Grada Banja Luka gdje je također najmlađi.

Prema dosadašnjim podacima Centralne izborne komisije, on je osvojio 14.819 glasova, iako je bio na petoj poziciji.

“Moj narode, u najtežim trenucima i najgorim odlukama glavu gore i pogled u budućnost. Ovo je težak trenutak za naš narod i opet loša odluka koju smo donijeli, ali borba i dalje ostaje imperativ! Ostajem na vašoj strani i već danas smo nastavili predan i posvećen rad. Dali ste mi najveću pojedinačnu podršku u čitavoj RS i to je za mene velika odgovornost, obaveza i motivacija da budem ono što ste vi htjeli, poslanik (poslan od naroda) i da vama služim i radim za interese svih nas”, napisao je Stanivuković.

Dodaje kako je njegova odgovornost, ne samo prema 15.000 građana koji su ga podržali, već i prema svakom čovjeku u našoj zemlji, kao i onim koji su otišli i odlaze.

“Još od djetinjstva sanjam da u svoju zemlju zajedno s vama donesem promjene zbog kojih ćemo svi željeti živjeti ovdje i znam da smo svaki dan bliži tome. Taj san će biti stvarnost, to znam. Izbori koji nisu donijeli promjene koje želimo su samo mala prepreka koju zajedno moramo preskočiti i nastaviti još jače. Neću da slavim, da se odmaram jer to se radi onda kada svima bude dobro i kada svi uspijemo, a ne je ili bilo ko drugi pojedinačno. Obećavam da vašu podršku neću zloupotrijebiti i znajte da ću biti vaš najaktivniji i najposvećeniji poslanik, jer ovom podrškom i ljubavlju koju mi šaljete to ste me zadužili”, kazao je.

Poručio je kako ostaje uz pokret “Pravda za Davida” i pravdu u bilo kom smislu te da nastavlja borbu sa svojim građanima još jače.

Stanivuković je bio redovan aktivista na protestima u Banjoj Luci koji su održavani zbog kupovine službenih automobila, za povećanje naknada nezaposlenim majkama, poboljšanje studentskog standarda i zbog brojnih drugih problema. Redovno je ukazivao na negativne promjene, a nerijetko i nasmijao. Zbog svog aktivizma nekoliko puta je bio privođen te kažnjen novčanom kaznom.
Nakon poskupljenja goriva organizovao je utrku automobila u leru, a nagrada je bila upravo gorivo.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close