BiHPolitika

Dr. Nakaš: Vlasti u BiH zanemaruju zdravstveni sistem, važna im je samo raspodjela preduzeća

Najava gašenja Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ i preseljenje ljekara na UKCS izaziva sve oštrije reakcije građana Sarajeva. Protiv ove odluke vlasti su i mnogi ljekari, Ljekarska komora KS… Grupa Sarajlija već protestuje ispred bolnice, piše Patria.

I dr. Bakir Nakaš, brat ljekara Abdulaha Nakaša, po kome je nazvana ova bolnica, došao je dati podršku građanima. On je novinarima rekao da se puno odluka o zdravstvu donosi na mjestima koje nemaju veze sa parlamentima i ministarstvima, te da ta praksa mora prestati.

– Odluke o zdravstvu se donose između pojedinaca, koji imaju vlastite želje – rekao je dr. Nakaš. On je podsjetio da Opća bolnica nije važna samo za građane Sarajeva, već za zdravstveni sistem cijele BiH. Podsjetio je da se u ovoj bolnici liječe i pacijenti iz drugih država.

Dr. Nakaš je novinarima rekao da niti jedan parlament do sada nije raspravljao o zdravstvenom stanju populacije u Bosni i Hercegovini, ili su takvi primjeri rijetki. Vlastima je daleko bitnije, rekao je dr. Nakaš, ko će dobiti upravni odbor nekog preduzeća, piše Patria.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close