Dr. Mustafa Cerić: „SAČUVAJMO ZEMLJU – UREDIMO DRŽAVU“

„SAČUVAJMO ZEMLJU – UREDIMO DRŽAVU“, zvanični je slogan predizborne kampanje dr. Mustafe Cerića, nezavisnog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kampanja dr. Cerića fokusirat će se na konkretne korake koji bi našu zemlju postupno izveli iz krize, promovirali je u ravnopravnog člana međunarodne zajednice i vratili joj zasluženi ugled.

„Najvažniji zadatak je zaustaviti stagnaciju Bosne i Hercegovine i odrediti joj jasan cilj, a cilj je da naša zemlja bude demokratska država, da bude članica Europske unije i NATO-a, da se u njoj poštuju vladavina prava i nezavisno sudstvo. Cilj je biti dio razvijenoga svijeta“, izjavio je dr. Cerić.

Naglašava da državno Predsjedništvo mora biti uzor poštene vlasti, mora imati jasnu državnu politiku, i unutrašnju i vanjsku.

„Zato nam treba nov, odlučan početak! Ponudit ću plan koji će oživjeti ekonomiju, osnažiti demokraciju, vratiti izgubljene moralne vrijednosti našem društvu i vratiti čast i ponos našem čovjeku!“

Na samom početku kampanje, dr. Cerić koristi priliku da sve političke subjekte pozove na fer, poštenu i dostojanstvenu kampanju, a birače podsjeća na važnost demokratskog procesa glasanja.

Također naglašava potrebu de-partizacije Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

„Vjerujem da član Predsjedništva mora biti rasterećen stranačkih okova, razriješen svih partijskih funkcija, kako bi se savjesno i odgovorno posvetio državnim poslovima i interesima. To je praksa uređenih i uspješnih država“, smatra dr. Cerić.

Dr. Cerić svoju izbornu kampanju počinje iz Bihaća, gdje će u subotu, 13. septembra biti upriličen prvi predizborni skup.

mustafaceric.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close