DR. CERIĆ PRISUSTVOVAO PREDAJI DONACIJA U ŠERIĆIMA

Dr. Mustafa Cerić u ponedjeljak je u selu Šerići kod Zenice prisustvovao podjeli donacija za 13 najugroženijih porodica, čije su kuće u potpunosti uništene u ovogodišnjim prirodnim nepogodama.

 

Donaciju u vrijednosti od 21.445 eura su, na inicijativu dr. Cerića, prikupili Bošnjaci iz džemata u Frankfurtu, a danas su je osobno uručili imam Ahmed ef. Kajoćević, Mersudin Ćehedarević i Ilijas Kurtanović.

 

„Hvala vam na ovoj velikoj pomoći nastradalim porodicama, ali i našoj Mjesnoj zajednici, gdje su zidovi škole napukli i vodene cijevi popucale. Ovo će nam pomoći da školu vratimo učenicima i da opet pijemo čistu vodu“, izjavio je Derviš Kovačević, zamjenik predsjednika Mjesne zajednice Šerići, zahvaljujući se donatorima.

 

Ilijas Kurtanović, porijeklom iz sela Tuzinje u Sandžaku, kao navjveći donator rekao je da mu je srce puno zato što se uvjerio da je donacijastigla u prave ruke.

 

„Posebno mi je važno da spomenem hadžiju Jusufa Tahirija koji je od svoje penzije izdvojio za donaciju za Šerićane“, naglasio je Kurtanović, te dodao da mu je posebna čast bila uručiti donacije u prisustvu dr. Cerića, „koji je do sada, i koji će uvijek raditi za Bosnu i Bošnjake“.

 


 

Ured za odnose s javnošću

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close