BiHPrivreda

Donacija HIFA grupacije: Dva šlepera – 50 tona brašna za izbjeglice Sirije

DONACIJA HIFA GRUPACIJE

Dva šlepera – 50 tona brašna za izbjeglice Sirije

Doboj Istok/ Reyhanlı – Sirija, 19. maj 2017. – Četvrti po redu MFS-EMMAUS-ov konvoj „BiH za Siriju” stigao je na odredište. Članice HIFA grupacije, kompanije HIFA PETROLi HIFA OIL  podržale su i ovu akciju  donacijom 2 šlepera – 50 tona brašna za pomoć izbjeglicama Sirije.

Donacija koja je uz pomoć i podršku Muftijstva banjalučkog i Muftijstva zeničkog, u organizaciji Medžlisa i građana sastojala od 341 tona brašna, 30.015 litara ulja, 7 paleta tjestenine, 2 palete džema, 6 paleta odjeće i 9 paleta dječijih pelena.

Četvrti humanitarni konvoj pomoći, koji je u organizaciji Međunarodnog foruma solidarnosti-Emmaus iz Doboj Istoka pod sloganom “BiH za Siriju” krenuo u petak 12. maja, stigao je na svoje odredište, na tursko-sirijsku granicu.

 

 

OPIS FOTOGRAFIJE (U sredini fotografiej  Husein Ahmetlić – lično se ponudio o svom trošku da svojim kamionom donirana sredstva dostavi u Siriju)

 

 
Uposlenici MFS-EMMAUS-a u pratnji Bajre ef. Džafića glavnog imama MIZ Doboj, Rašida ef. Orlovića sekretara MIZ Tešanj, Nijaza Duzan koordinatora za socijalna pitanja Muftijstva banjalučkog i Džemala ef. Salkića koordinatora za socijalna pitanja Muftijstva zeničkog, dočekali su jučer dolazak konvoja ispred logističkog centra IHH u turskom gradu Reyhanlı. Oni su u iščekivanju konvoja ovih dana posjetili pekare u kojima se pripremaju lepine za narod Sirije, dijeleći prehrambene pakete u manjim izbjegličkim kampovima na tursko-sirijskoj granici.

„Zahvaljujemo svima koji su pomogli akciju, kako našu tako i sve akcije pomoći sirijskom narodu. Nije bila tako davno kada su se oni suosjećali sa našom boli, sada su se na žalost našli u situaciji da mi njih pomažemo. Uvjerili smo se da će naša pomoć ovom napaćenom narodu itekako dobro doći. Svaki susret sa djecom koja su izgubila roditelje je na svoj način dirljiv i pun emocija. Mi se s njima sprijateljimo i nogomet zaigramo, kako bi ta djeca, ni kriva, ni dužna bar na kratko zaboravila na ratne strahote“, izjavio je Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS-EMMAUS-a.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close