Domazet Lošo: Srpski obavještajci gađali Vučića u Srebrenici!

SREBRENICA – Engleski generali krivi su za pokolj u Srebrenici, kao što su krivi i za Bleiburg. I sada Englezi pokreću, tobože, rezoluciju UN-a o genocidu?! Znali su da će Rusi staviti veto, ističe Domazet Lošo te pojašnjava da su Englezi i Srbi smislili kako će Srbi na godišnjicu genocida od krvnika postati žrtva.

Vijest da je tijekom istrage napada na srbijanskog premijera Vučića, kod Srebrenice pronađen mobitel agenta srbijanske Bezbjednosno-informativne agencije sa znakovitim porukama koje upućuju na zaključak da su agenti BIA-e unaprijed znali da će se dogoditi incident, razbistrila je – čini se – pozadinu ‘incidenta’ kojeg su zabilježili svi svjetski mediji.

U spomenutom mobitelu pronađen je, kako javljaju bosanskohercegovački mediji, vrijedan trag u istrazi. Dok je čovjek koji je pronašao mobitel, a koji je ispao nekome tijekom strke oko Vučića, pokušavao doznati tko je vlasnik, stigla je SMS poruka: ‘Jeste li stigli u Skelane?’ Poruka je znakovita jer Vučić nije trebao putovati preko tog graničnog prijelaza. Skelani su bili alternativni pravac, predviđen samo u slučaju incidenta, što znači da je pošiljatelj SMS-a – po svemu sudeći – unaprijed znao da će se incident dogoditi. Vidjevši sadržaj poruke, nalaznik mobitela se prestrašio i bacio ga u smeće, a kasnije su ga i istražitelji pronašli.

U telefonskom imeniku bilo je nekoliko nadimaka, a u galeriji fotografije i videosnimke iz Potočara, screenshot fotografije s Facebook profila izvjesnog Senada iz Novog Pazara te dosje s logom BIA-e (srbijanske obavještajne službe) na kojem se nalaze podatci navedene osobe. Prema nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine bit će obavljeno vještačenje telefona, nakon čega bi trebalo biti jasnije je li sadržaj poruka i fotografija u vezi s pozadinom napada na srbijanskog premijera Vučića.

I premda istraga još traje, već i ova informacija potvrđuje, po svemu sudeći, ono o čemu su dosad govorili tek pojedini analitičari, koje mnogi nazivaju ‘teoretičarima zavjere’.

”Bošnjačka i hrvatska politika prave od Vučića žrtvu i natječu se oko toga tko će mu se prije ispričati, a ovdje je kao dan jasno da se radio o englesko-srpskoj podvali čiji je cilj bio da na dvadesetu godišnjicu genocida nad Bošnjacima žrtva ispadne srbijanski premijer i Srbija! Tako se na godišnjicu pokolja muslimana nije govorilo o pravim žrtvama, već o ugroženim Srbima. Dogodila se inverzija, itekako poznata u specijalnom ratu. Ponovno je krivac za zločin predstavljen kao žrtva. Posve je očigledno da je to rukopis engleskih i srpskih obavještajnih službi. Jer Englezi su znali da će Rusi uložiti veto na rezoluciju o genocidu. Zato su tobože i predlagali rezoluciju”, ističe u uvodu svoje analize geostrateg i obavještajni analitičar Davor Domazet Lošo.

Dodaje potom da mu nije jasno kako hrvatska i muslimanska politika ne mogu pročitati taj obavještajni rukopis, kojemu je cilj bio da od Srba napravi žrtve.

”Nisam ni znao za taj mobitel, no on je samo dokaz ovoga što se i prije znalo. Riječ je o srpskim i britanskim igrama. Jer ako nešto ne uspije, planirano je da ne uspije. Engleski generali krivi su za pokolj u Srebrenici, isto kao što su krivi i za pokolj u Bleiburgu. A Srebrenica je klonirani genocid iz Bleiburga. I sada upravo Englezi pokreću, tobože, rezoluciju UN-a o genocidu?! Vrlo prozirno. Pogledajte samo tekst rezolucije pa ćete vidjeti da se ne spominje tko je počinio genocid, ni tko je žrtva. Nema ni subjetka ni objekta. Naravno da su znali da će Rusi staviti veto i da rezolucija neće proći. Potpuno je to isti rukopis kao i u slučaju eksplozije u židovskoj općini i na židovskom groblju u Zagrebu od 19. kolovoza 1991. godine. Tada je bila diverzija s ciljem da se Hrvate prikaže kao fašiste, sada je također diverzija, a cilj je: krvnika pretvoriti u žrtvu. Frustriran sam što ljudi to nikako ne shvaćaju i što im ne možeš objasniti”, ističe Domazet Lošo te potom navodi da kod ovakvih događaja uvijek treba gledati tko ima koristi od incidenta.

”Od napada na Vučića koristi imaju isključivo Srbi, nikako Bošnjaci. Jer nakon insceniranog kamenovanja dogodio se nevjerojatan obrat: Srbi, koji su počinili genocid u Srebrenici, na samu obljetnicu genocida proglašeni su žrtvom kojoj se cijeli svijet ispričava! Isti rukopis imamo i na Poljudu, gdje je netko iscrtao kukasti križ. Tko ima koristi od tog incidenta? Oni koji ne vole Hrvatsku i koji nikada nisu željeli državu Hrvatsku. Oni su, dakle, naručili taj incident, koji Hrvatskoj nikako ne ide u prilog”, zaključuje admiral Domazet Lošo.

Autor: Damir Kramarić
dnevno.baDavor Domazet-Lošo (Sinj, 1. svibnja 1948.), hrvatski pisac i političar, vojni strateg i admiral u mirovini.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close