Dođite da ispratimo Zmajeve i pozdravimo legende

Povodom 20 godina od primanja KSBIH u međunarodnu košarkašku federaciju FIBA i najvećeg uspjeha bh. košarke, osvojenog 8. mjesta na EP u Njemačkoj, KSBiH će 31.avgusta u dvorani “Mirza Delibašić” Skenderija u 20,00 sati, organizovati utakmicu između   košarkaških legendi i “Acine reprezentacije”.

Utakmica između generacije 1993. i generacije 2013. bit će organizovana u Skenderiji i   prilika je da se zahvalimo svima onima koji su igrali za reprezentaciju BiH u predhodnih 20 godina i svima onima koji su na bilo koji način bili djelom KSBiH.

Dođite da se zahvalimo Avdiću, Primorcu, Mutapčiću, Markoviću, Firiću, Bećiragiću, Alihodžiću, Seleskoviću, Hukiću, Mršiću, Krasiću, Leriću… ali i ženama kao što su Raza, Mara, Bajkuša, Hadžimustafić, Džebo… kao i selektorima Krehiću, Begiću, Hadžiću, Bajramoviću… i svim ostalim sportskim radnicima i prijateljima saveza za puno lijepih trenutaka koje su nam podarili u predhodnih 20 godina.

Dođite da se zahvalimo svima onima koji su na najbolji mogući način promovisali ovu    državu u proteklih 20 godina. Muška seniorska selekcija je do sada 7 puta učestvovala na Evropskim prvenstvima a ženska seniorska 4 puta!

Oni su ponos države!

Dođite da ispratimo mušku seniorsku reprezentaciju koja sutradan (01.09). kreće na put u       Sloveniju gdje će po osmi put braniti boje BiH na Evropskom prvenstvu.

Dođite da Aci, Mirzi, Zaku, Gordi, Nihadu, Stipi, Kikanu, Mašketu, Edi, Marku, Sinanu,  Perši, Muhi, Miralemu, Denkari, Šangi, Ameru, Draženu, Tani i Elviru poželimo puno sreće na EP!

DOĐI I BUDI DIO BH TIMA!

(ulaz besplatan – broj mjesta ograničen)

Utakmica će se održati pod pokroviteljstvom USAIDa i biti će posvećena djeci i  dječijim pravima! USAID će pored pomoći u organizaciji ove utakmice, skupljati donacije koje će biti utrošene za bolju budućnost djece. KSBiH je obezbjedio 1000 košarkaških lopti  koje će podjeliti školama košarke!

I djeca imaju pravo na svoja prava! Oni su naša budućnost!

FER IGRA ZA FER DJETINJSTVO!!

scsport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close